Fly Fishing Expo 2022 - interviu cu dl Darius Scoică

ffesibiu2022_02_900

A doua ediție a Fly Fishing Expo s-a desfășurat la Poiana Neamțului, Valea Avrigului, în zilele de 7 și 8 mai. Despre eveniment, organizare, invitați și acțiunile desfășurate pe parcursul celor două zile ne-a vorbit dl. Darius Scoică, președintele Asociației Fly Fishing Club Sibiu, căruia îi mulțumim pentru informațiile oferite.


Citește mai mult…

Open Beliș - interviu cu dl Vlad Afrasiabi

belis30042022_23900

Prima etapă din sezonul competițional intern s-a desfășurat pe 30 aprilie în incinta păstrăvăriei La Găvrilă. Despre cele șase manșe ce au reunit 25 de concurenți, despre cum s-a prins, atmosfera de la concurs și câștigători am vorbit cu dl Vlad Afrasiabi, concurent și organizator al Open Beliș 2022.


Citește mai mult…

Ordin prohibiție 2022

prohibitie2022_9

În Monitorul Oficial de vineri s-a publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022 Citește mai mult…

Calendar competițional - 2022

agvpsr20200208900

Săptămâna trecută s-au aprobat în cadrul Comisiei de Competiții a Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România calendarul competițional intern din 2022 și regulamentul privind organizarea concursurilor de pescuit la muscă.


Citește mai mult…

Adunarea festivă anuală a muscarilor - interviu cu dl Piroska Antal

afaam_p_pa_900

Pe 29 ianuarie s-a desfășurat la Parva Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, întâlnire în cadrul căreia s-au decernat premiile pentru Muscarul Anului 2021 și Echipa Anului 2021, discutându-se, totodată, detaliile programului competițional intern și propunerile de modificare a regulamentului, acestea urmând să fie înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR. Reuniunea din acest an a fost organizată de către Asociația Fly Fishing Bistrița, dl. Piroska Antal oferindu-ne cu amabilitate detalii de la eveniment.


Citește mai mult…

Fly Fishing Rarău - interviu cu dl Valerian Rebenciuc

ffrarau2022_06900

Clubul Fly Fishing Rarău, constituit în ultimele luni ale anului trecut, a realizat deja o serie de acțiuni de populare, ecologizare și control în zona râului Moldova, fiind foarte activ și pe platformele de comunicare socială. Despre noul club înființat și Asociația Pescuim în Bucovina am discutat la începutul acestui an cu dl. Valerian Rebenciuc, inițiatorul și promotorul celor două organizații.


Citește mai mult…

Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campulcetatii2021_900

În zilele de 7 și 8 noiembrie s-a desfășurat pe lacul de la Câmpul Cetății ultimul concurs din campionatul intern de pescuit cu muscă artificială. Despre cum s-a prins, câștigători, clasamentul final și planurile Fly Fishing Dedicated am discutat cu dl. Raul Tătar, organizator al acestui open.


Citește mai mult…

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial de Seniori

mondial_sen_10102021_900

Mihai Vasilescu, Adrian Ignat, Fernando Mihăilescu și Nicolae Țebrean, membrii echipei României la a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori, au revenit în țară la sfârșitul săptămânii. Le mulțumim pentru modul în care ne-au reprezentat și pentru eforturile personale de a fi prezenți la acest eveniment.


Citește mai mult…

Zilele pescarilor români în Polonia, ediția a III-a - interviu cu dl Valerian Rebenciuc

zilepolonia2021_900

Cea de a III-a ediție a Zilelor pescarilor români în Polonia s-a desfășurat în perioada 29 septembrie - 3 octombrie, eveniment ce a reunit 12 participanți. Îi mulțumim domnului Valerian Rebenciuc, inițiatorul și organizatorul manifestării de pe malurile râului San, pentru detaliile și informațiile oferite.

Citește mai mult…

Echipa României pleacă la Campionatul Mondial de Seniori

cmmcz02102021_01_900

Între 5 și 10 octombrie se va desfășura în Cehia, la Zábřeh, a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Seniori, eveniment la care participă concurenți din douăsprezece țări. România, prezentă cu echipă completă, va fi reprezentată de Mihai Vasilescu, Adrian Ignat, Fernando Mihăilescu și Nicolae Țebrean, cărora le mulțumim pentru declarațiile oferite înainte de plecare. Hai România!


Citește mai mult…

Open Mureș - interviu cu dl Daniel Suciavă

mures26092021_900

În zilele de 25 și 26 septembrie s-a desfășurat Open Mureș, concurs pe echipe din campionatul intern al AGVPSR la care au participat 24 de pescari, respectiv 8 echipe. Domnul Daniel Suciavă, organizator și participant la open, ne-a oferit detalii despre cele 3 manșe ținute pe râurile Mureș și Răstolița, dar și despre planurile Clubului Fly Reghin.


Citește mai mult…

Open Bistrița Aurie - interviu cu dl Ioan Bedrulea

Bistrita_aurie_12092021_31

Clubul Bucovina Fly Fishing a organizat în perioada 11-12 septembrie Openul Bistrița Aurie, a cincea etapă din campionatul intern ce a contat și ca Finala campionatului AGVPSR. Este unul dintre cele mai așteptate concursuri care a reunit 24 de muscari ce au pescuit pe porțiunea de râu dintre podurile Rotunda și Botoș. Despre cele șase manșe și cine a îmbrăcat tricoul de Campion Național 2021 am discutat cu dl. Ioan Bedrulea, inițiatorul și organizatorul acestui open.


Citește mai mult…

Open Bărbat - interviu cu dl Răzvan Cimponer

barbat29082021_0900

Cea de-a șasea ediție a Open Bărbat, etapă din campionatul AGVPSR de pescuit la muscă artificială, s-a desfășurat în zilele de 28 și 29 august și s-a bucurat de prezența a 12 muscari ce au concurat pe secțiunea de râu situată în amonte de barajul de la Hobița. Despre acest open și decizia celor din Huniazii Fly Fishing Club Sportiv de a nu mai organiza, cel puțin în anii viitori, competiții în județul Hunedoara am discutat cu dl. Răzvan Cimponer, membru al clubului organizator și concurent.


Citește mai mult…

Open Rebra - interviu cu dl Piroska Antal

rebra25072021_09 copy

Râul Rebra, una dintre cele mai frumoase ape din Munții Rodnei, a găzduit în zilele de 24 și 25 iulie a treia etapă a campionatului intern, competiție la care au participat 28 de concurenți. Despre ediția din acest an a openului am vorbit cu domnul Piroska Antal, concurent și organizator, căruia îi mulțumim pentru amabilitate și informațiile oferite.


Citește mai mult…

Open Păstrăvul de Aur - interviu cu dl Alin Hirișcău

pastrav_au_2021_08w9

A doua etapă din campionatul de pescuit la muscă s-a desfășurat în zilele de 12-13 iunie pe Someșul Cald, concurs pe echipe care s-a bucurat de prezența a nu mai puțin de 57 de muscari ce au format 19 echipe. Despre această ediție a Păstrăvului de Aur am discutat cu organizatorul evenimentului, dl Alin Hirișcău.


Citește mai mult…

Open Beliș - interviu cu dl Mihai Vasilescu

open_belis_2021_900

28 de concurenți s-au reunit pe 8 mai la Beliș în prima etapă ce marchează debutul sezonului competițional intern. Despre cele 6 manșe desfășurate pe lacul din păstrăvăria La Găvrila, despre atmosfera de la concurs și proiectele Aqua Transilvae am discutat cu domnul Mihai Vasilescu, organizatorul acestui eveniment.


Citește mai mult…

Fly Fishing Expo 2021 - interviu cu dl Darius Scoică

ffcs29042021_15900

În zilele de 24 și 25 aprilie s-a desfășurat la Poiana Neamțului, Valea Avrigului, prima ediție a Fly Fishing Expo 2021, eveniment în cadrul căruia au avut loc prezentări de echipamente de pescuit, ateliere de legat muște, demonstrații de casting, discuții despre bunele practici în repopularea apelor și acțiuni de promovare a turismului tematic. Despre cum au decurs cele două zile ale acestei prime ediții am discutat cu domnul Scoică Darius Aurel, președintele Asociației Fly Fishing Club Sibiu, căruia îi mulțumim pentru interviul acordat.


Citește mai mult…

Cadendar Campionatul Privat al AGVPSR 2021 de pescuit la muscă

Bateman_900

Săptămâna trecută s-au aprobat în cadrul Comisiei de competiții a Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România calendarul competițional intern din 2021 și regulamentul privind organizarea concursurilor de pescuit la muscă. Primul concurs va avea loc în perioada 23-25 aprilie pe râul Avrig, iar ultima etapă se va desfășura la Câmpul Cetății, în zilele de 6 și 7 noiembrie. În ceea ce privește competițiile internaționale, România va fi prezentă la Campionatul European din Norvegia, la Campionatul Mondial din Finlanda, precum și la Campionatul Mondial al Seniorilor din Cehia.



Citește mai mult…

Programul competițional 2021 - interviu cu dl. Ioan Bedrulea

afam2021222_900

Adunarea muscarilor din acest an a fost una virtuală, Fly Fishing Bucovina fiind cel care a coordonat și a strâns propunerile venite din partea celorlalte cluburi. S-au elaborat astfel programul competițional intern și regulamentul privind organizarea concursurilor din 2021, urmând ca acestea să fie înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR. Am vorbit cu dl. Ioan Bedrulea, cel care a organizat reuniunea virtuală a muscarilor și a redactat documentele menționate.


Citește mai mult…

Zilele pescarilor români în Polonia, ediția a II-a - interviu cu dl Valerian Rebenciuc

zilepoled2_16

În perioada 23-27 septembrie s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Zilelor pescarilor români în Polonia, concurs amical la care au fost prezenți 23 de participanți. Am vorbit cu domnul Valerian Rebenciuc, inițiatorul și organizatorul acestei manifestări, care ne-a oferit cu amabilitate detalii de la reuniunea de pe malurile râului San.


Citește mai mult…