2016

Proiect de ordin privind prohibiția - 2017

propprohib_2017

Proiect ORDIN privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017. Articolele 3 și 4 din proiectul de ordin privind prohibiția pe 2017 introduc modificări semnificative.

Citește mai mult…

Open Mureș - interviu cu dl. Raul Tătar

mures2016_11

Ultima etapă din calendarul competițional 2016 s-a desfășurat în perioada 14-16 octombrie pe Mureș. La concurs s-au întrecut 8 echipe a câte 3 membri, ce au pescuit pe standurile situate între Gălăoaia și Răstolița. Cu toate că răcirea bruscă a vremii și apa crescută au făcut ca Open-ul să fie unul dificil și solicitant, 15 concurenți au luat parte și la Friendship Cup Câmpul Cetății, amical ad-hoc organizat ulterior la Câmpul Cetății. Despre cele două evenimente am discutat dl. Raul Tătar, reprezentant al organizatorilor și competitor în partidele din acest weekend.

Citește mai mult…

Două conferințe despre pescuitul recreativ - interviu cu dna Norica Nicolai

conf2016_1

Pe 7 și 8 octombrie 2016 vor avea loc la București și Crișan două conferințe pe tema Beneficiile asupra mediului și impactul economic al pescuitului recreativ și, respectiv, Dezvoltarea rurală sustenabilă cu ajutorul pescuitului recreativ. La eveniment vor participa reprezentați ai Alianței Europene a Pescarilor (EAA) și ai Asociației Europene a Industriei de Echipamente pentru Pescuit (EFTTA), aria temelor abordate fiind largă, de la probleme de ecologie, conflictul hidroenergie - protecția peștilor migratori, sustenabilitatea pescuitului sportiv și până la implicațiile economice generale sau potențialul de dezvoltare rurală a zonelor în care acest hobby poate fi practicat. Se va creiona o imagine de ansamblu despre pescuitul recreativ în cadrul unei acțiuni organizată de doamna Norica Nicolai, jurist, vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European și, nu în cele din urmă, pasionat pescar sportiv.

Citește mai mult…

Open Zetea - interviu cu dl. Adrian Trîmbițaș

zetea2016_17

În perioada 23-25 septembrie a avut loc pe Târnava Mare concursul de pescuit pe echipe Open Zetea 2016, penultima etapă din Campionatul Național. La competiție s-au înscris 10 echipe formate din 3 concurenți ce au pescuit în manșele programate sâmbătă și duminică. Amănunte de la Open Zetea, etapă deosebită atât ca mod de desfășurare, cât și ca locație, ne-au fost oferite cu amabilitate de dl. Adrian Trîmbițaș, organizator și membru al echipei Mureș Fly.

Citește mai mult…

Open Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Luca Moga

aries2016_15

În perioada 2-4 septembrie s-a desfășurat Open-ul Aventuri în Apuseni, competiție ce a contat și ca a doua parte a Finalei Naționale de Pescuit Sportiv la Muscă. Arieșul a fost gazda celor 27 de concurenți ce au pescuit în 6 manșe, standurile întinzându-se de la ieșirea din Scărișoara până în Arieșeni. Despre numărul impresionant de capturi, atmosfera de la concurs și câștigătorii Finalei am vorbit cu dl. Luca Moga, participant și organizator al acestui open.

Citește mai mult…

Open Gurghiu - interviu cu dl. Adrian Trîmbițaș

gurghiu2016_18

În ultimul weekend din luna august s-a desfășurat Open Gurghiu, etapă din Campionatul Național la care au participat 20 de pescari. Pista de concurs a fost generoasă, standurile întinzându-se de la Ibănești Pădure până la Lăpușna. Domnul Adrian Trîmbițaș, organizator al acestei competiții și concurent, ne-a prezentat cu amabilitate detalii despre rezultatele și atmosfera de pe Valea Gurghiului.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

rece2016_12

În perioada 19-21 august s-a desfășurat Openul Someșul Rece, concurs de pescuit ce a contat și ca primă etapă a Finalei Naționale de Pescuit Sportiv la Muscă. În cele 6 manșe programate sâmbătă și duminică au participat 22 de pescari care au concurat pe standurile ce s-au întins de la tunelul de aducțiune până la podul situat în amonte de Poiana Vojoita. Din partea organizatorilor de la Aqua Transilvae Club am avut bucuria de a discuta cu dl Mihai Vasilescu care ne-a oferit cu amabilitate detalii despre această competiție.

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl. Valerian Rebenciuc

bucovina2016_7

După o lună de vacanță, sezonul competițional a reînceput cu Open Bucovina, concurs desfășurat în perioada 5-7 august pe Bistrița Aurie. Sâmbătă și duminică s-au desfășurat pe zona din amonte de localitatea Cârlibaba cele 6 manșe la care s-au înscris 18 competitori. Din partea organizatorului Fly Fishing Bucovina am discutat cu dl. Valerian Rebenciuc care ne-a oferit cu amabilitate detalii de la acest concurs.

Citește mai mult…

Cupa 3 Lacuri - interiviu cu d-nii. Marius Neamț și Dan Vasilescu

3lac_2016_18

La începutul lunii iulie s-a desfășurat a XIV-a ediție a Cupei 3 Lacuri, concurs ce în mod tradițional prilejuiește întâlnirea pescarilor la muscă și a celor de la spinning. Sâmbătă și duminică s-au desfășurat cele trei manșe programate pentru secțiunea muscă, în două dintre acestea punctând cleanul și păstrăvul, iar în una bibanul și păstrăvul. La open au fost prezenți 23 de concurenți, 10 pescuind la muscă și 13 la spinning. Despre competiția de pe lacul Beliș am vorbit cu dl. Marius Neamț, organizator al acestui open, și cu dl. Dan Vasilescu, reprezentant al pescarilor la spinning.

Citește mai mult…

George Minculete în ediția aniversară Fiberglass Fly Rods

minculete_fgfr

George Minculete și brandul său tightloop sunt prezentați în ediția aniversară a Fiberglass Fly Rod, lucrare de referință pentru iubitorii pescuitului cu lansete din fibră de sticlă.

Citește mai mult…

Open Slovacia - interviu cu dl. Raul Tătar

opslov5

Open Slovacia a fost o etapă inedită din cadrul Campionatului Național, ce a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni. În manșele care erau programate pe râurile Vah și Bela au fost prezenți 22 de pescari din România ce au concurat pentru câștigarea etapei sau, dacă privim pe termen lung, au participat la un antrenament pentru Campionatul Mondial din 2017, care se va desfășura în aceeași locație. Openul a fost organizat de Fly Fishing Dedicated, iar responsabil a fost dl. Raul Tătar care ne-a oferit cu amabilitate următorul interviu.

Citește mai mult…

EFTTEX 2016

efttex2016_00

A 35-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition a avut loc anul acesta la Amsterdam, în perioada 16-18 iunie. Peste 2800 de profesioniști din industria pescuitului sportiv și 200 de expozanți din 35 de țări s-au întâlnit în cadrul acestui eveniment ce va defini piața sculelor de pescuit și evoluția sa pentru următorul an.

Citește mai mult…

Open Râul Bărbat ediția a II-a, interviu cu dl. Constantin Buzea

barbat2016_3

În perioada 10-12 iunie s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Open-ului Râul Bărbat, etapă din cadrul Campionatului Național AGVPS. 16 pescari s-au înscris la acest concurs considerat ca fiind unul dintre cele mai dificile din calendarul competițional, râul Bărbat solicitând pe deplin condiția fizică și priceperea participanților. Open-ul a fost organizat de clubul Fly Fishing Dedicated, reprezentat de domnii Raul Tătar și Constantin Buzea, cel din urmă având amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin editia a III-a, interviu cu dl. Andrei Togor

clc2016_gaborg2

Valea Iadului a găzduit în perioada 27-29 mai a III-a ediție a openului Cupa Liliacului Carpatin, etapă din cadrul Campionatului Național. La competiție s-au înscris 22 de muscari care au pescuit în 6 manșe pe pista de concurs ce a avut o lungime de 10 km, fiind situată în amonte de barajul Leșu. La doi ani de la debut, Cupa Liliacului Carpatin a devenit o etapă din calendarul competițional extrem de apreciată, iar acest lucru se datorează celor de la Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius care organizează concursul și se îngrijesc de zona protejată pe durata întregului an. Domnul Andrei Togor, reprezentat al organizatorilor, ne-a oferit cu amabilitate câteva detalii de la acest concurs.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Open ediția a III-a, interviu cu dl. Tudor Vreme

muscarici16_open10

A treia ediție a Muscărici Fly Casting Open, eveniment organizat de Clubul Muscăricilor din Timișoara, s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, la Sag, pe malul râului Timiș. Pe lângă competiția de fly-casting, cei 27 de participanți s-au bucurat de prezentarea produselor brandurilor Evilfly, Barrio și Zimsen. Despre eveniment și planurile muscăricilor am vorbit cu dl. Tudor Vreme, președintele clubului și reprezentant al organizatorilor.

Citește mai mult…

Open Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Alin Hirișcău

pastravau2016_1

Tradiționalul concurs Păstrăvul de Aur, reprezentând și cea de-a treia etapă din Campionatul Național, s-a desfășurat în perioada 6-8 mai pe Someșul Cald. Fiind prima competiție programată după deschiderea sezonului de muscărit, aceasta s-a bucurat de participarea unui număr foarte mare de pescari, ocupându-se toate cele 32 de locuri disponibile. Sâmbătă și duminică au avut loc cele 6 manșe programate, standurile fiind amplasate de la Doda Pilii până la confluența cu pârâul Alunul. Îi mulțumim domnului Alin Hirișcău, concurent și organizator al acestei ediții a Păstrăvului de Aur, pentru detaliile oferite cu multă amabilitate.

Citește mai mult…

Open Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

2016campulcetatii2

În zilele de 23 și 24 aprilie s-a desfășurat la Câmpul Cetății concursul de pescuit cu muscă artificială la păstrăv de pe mal, a doua etapă din cadrul Campionatului Național. La această competiție, ce reprezintă o noutate din punctul de vedere al stilului de pescuit, au luat parte 28 de pescari ce au concurat în 4 manșe. A fost un concurs epuizant, gradul de dificultate tehnică și efortul fizic necesitat au depășit cu mult așteptările participanților. Despre atmosferă, condițiile de pescuit de la Câmpul Cetății și detaliile concursului am vorbit cu dl. Raul Tătar, participant la open și reprezentat al organizatorilor.

Citește mai mult…

Open Rădești, debutul Campionatului Național - interviu cu dl. Adrian Pop

radesti8

Sâmbătă s-a desfășurat Open Rădești, prima etapă din Campionatul Național de Pescuit cu Muscă Artificială al AGVPSR. Brațul mort al râului Mureș situat în zona localității Rădești din județul Alba a fost punctul de întâlnire al concurenților ce au practicat un stil special: pescuitul știucii cu muște artificiale. Open-ul a fost organizat de Aqua Transilvae Club și Clubul Muscarilor din Baia de Arieș, iar despre primul concurs din calendarul competițional am avut plăcerea de a discuta cu dl. Adrian Pop, participant și coorganizator al evenimentului.

Citește mai mult…

Program competițional intern - 2016

agvpscomp2

În data de 11 martie a avut loc la sediul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ședința Comisiei de Competiții în cadrul căreia s-au aprobat Calendarul competițional intern pe 2016 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă. De asemenea, a fost prezentat de către Subcomisia de Pescuit Sportiv cu Musca Artificială Raportul privind activitățile desfășurate în anul 2015.

Citește mai mult…

Prohibiția 2016

prohibitia2016

Pe data de 10 februarie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2016.

Citește mai mult…

Sărbătoarea pescuitului la muscă - Charleroi, 2016

fpm2016_51

În zilele de 30 și 31 ianuarie s-a desfășurat a XXI-a ediție a târgului internațional Fête de la Pêche à la Mouche, eveniment organizat de clubul L'Amicale des Pêcheurs à la Mouche de Charleroi. Au fost prezenți peste 90 de expozanți din Belgia, Franța, Cehia, Polonia, Austria, Norvegia, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Spania și Luxemburg. Ultimele noutăți sau obiecte de colecție, materiale clasice sau moderne, produse de serie sau unicat, excursii și oferte de ghid în Europa, America de Nord, America de Sud sau Noua Zeelandă... un adevărat corn al abundenței pentru pescarii la muscă. Dincolo de această diversitate și bogăție a tot ceea ce este legat de muscărit, se poate remarca atmosfera extraordinară din cadrul târgului: nu sunt vizitatori și expozanți, ci prieteni care se întâlnesc de 21 de ani la sfârșitul lunii ianuarie. Organizatorii au reușit să transfere evenimentului atmosfera din cadrul clubului lor și să facă dintr-o acțiune comercială un vehicul de promovare a pescuitului la muscă. Despre Fête de la Pêche à la Mouche am vorbit cu dl. Marc Lison, reprezentant al clubului L'Amicale des Pêcheurs à la Mouche de Charleroi.

Citește mai mult…

Adunarea festivă anuală a muscarilor - Cluj, 2016

adunareafestiva2016_la

Pe 16 ianuarie s-a desfășurat la Cluj Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, reuniune în cadrul căreia s-au decernat premiile Echipa Anului și Muscarul Anului și s-au stabilit detaliile programului competițional intern și propunerile de regulament ce vor fi înaintate Comisiei de competiții a AGVPSR.

Citește mai mult…