Iad

Open Iad - interviu cu dl. Andrei Togor

valeaiad2018_002

A V-a ediție a Open Iad a avut loc în zilele de 9 și 10 iunie, eveniment din calendarul competițional desfășurat pe una dintre cele mai sălbatice văi ale Munților Apuseni, presărată cu sumedenie de cascade naturale și cu poieni pline de lumină. 20 de muscari au participat la concursul organizat de Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, standurile pe care s-au ținut cele 6 manșe acoperind o distanță de 7 km, în amonte de cascada Iadolina. Detalii despre această ediție și acțiunile Aqua Crisius de promovare și protejare a Văii Iadului ne-au fost oferite cu amabilitate de dl. Andrei Togor.

Citește mai mult…

Open Iad - interviu cu dl. Andrei Togor

v_iadului_2017_06

În perioada 9-11 iunie s-a desfășurat OPEN-ul IAD, un moment special în calendarul competițional ce reînnoadă tradiția pescuitului la muscă pe aceste ape, prin eforturile Asociației Pescarilor Sportivi Aqua Crisius. La cea de-a IV-a ediție au fost prezenți 22 de concurenți, pista de concurs de 10 km fiind situată în amonte de barajul Leșu. Despre concurs și atmosfera de la evenimentul de pe Valea Iadului am avut plăcerea să vorbim cu dl. Andrei Togor, reprezentant al organizatorilor.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin editia a III-a, interviu cu dl. Andrei Togor

clc2016_gaborg2

Valea Iadului a găzduit în perioada 27-29 mai a III-a ediție a openului Cupa Liliacului Carpatin, etapă din cadrul Campionatului Național. La competiție s-au înscris 22 de muscari care au pescuit în 6 manșe pe pista de concurs ce a avut o lungime de 10 km, fiind situată în amonte de barajul Leșu. La doi ani de la debut, Cupa Liliacului Carpatin a devenit o etapă din calendarul competițional extrem de apreciată, iar acest lucru se datorează celor de la Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius care organizează concursul și se îngrijesc de zona protejată pe durata întregului an. Domnul Andrei Togor, reprezentat al organizatorilor, ne-a oferit cu amabilitate câteva detalii de la acest concurs.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin - interviu cu dl Andrei Togor

liliacc2015_1

Cupa Liliacului Carpatin, primul concurs din cadrul Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială al AGVPSR din 2015, a avut loc în perioada 15-17 mai pe Valea Iadului. La competiție s-au înscris 22 de pescari, care au concurat în 6 manșe pe cele 3 piste de concurs poziționate în amonte și aval de Lacul Leșu. Despre a II-a ediție a Cupei Liliacului Carpatin am vorbit cu dl. Andrei Togor, reprezentant al Asociației Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, cea care organizează și promovează acest open.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin - interviu cu dl. Andrei Togor

viadului7

Între 27 și 29 iunie s-a desfășurat Cupa Liliacului Carpatin, open ce a reprezentat a doua etapă din Campionatul Național de Pescuit la Muscă Artificială AGVPSR. Au participat 14 pescari care au concurat în 6 manșe pe râul Valea Iadului, în amonte de lacul Leșu. Organizatorul concursului, Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, a debutat în competițiile naționale de pescuit la muscă artificială și reînnoadă prin Cupa Liliacului Carpatin o frumoasă tradiție bihoreană de peste un sfert de secol. Dl. Andrei Togor, reprezentatul organizatorilor, manager de proiect în cadrul APS Aqua Crisius și concurent, ne-a acordat cu amabilitate următorul interviu.

Citește mai mult…