Competiții

Programul competițional intern - 2018

agvpsr2018comp_1

Vineri, 2 martie, a avut loc la sediul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ședința Comisiei de Competiții în cadrul căreia s-au aprobat Calendarul competițional intern pe 2018 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Open ediția a III-a, interviu cu dl. Tudor Vreme

muscarici16_open10

A treia ediție a Muscărici Fly Casting Open, eveniment organizat de Clubul Muscăricilor din Timișoara, s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, la Sag, pe malul râului Timiș. Pe lângă competiția de fly-casting, cei 27 de participanți s-au bucurat de prezentarea produselor brandurilor Evilfly, Barrio și Zimsen. Despre eveniment și planurile muscăricilor am vorbit cu dl. Tudor Vreme, președintele clubului și reprezentant al organizatorilor.

Citește mai mult…

Program competițional intern - 2016

agvpscomp2

În data de 11 martie a avut loc la sediul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ședința Comisiei de Competiții în cadrul căreia s-au aprobat Calendarul competițional intern pe 2016 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă. De asemenea, a fost prezentat de către Subcomisia de Pescuit Sportiv cu Musca Artificială Raportul privind activitățile desfășurate în anul 2015.

Citește mai mult…

Români la Campionatul Mondial din Bosnia și Herțegovina - Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi

bh_canada_2015

Între 16 și 21 iunie s-a desfășurat în Bosnia și Herzegovina a 35-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială ce a reunit reprezentanți din 31 de state. Țara noastră nu a fost prezentă la această ediție, dar cu bucurie am regăsit numele a doi muscari români în echipa națională a Canadei: Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi. Am avut bucuria de a discuta cu ei despre acest eveniment, despre pescuitul la muscă din Canada și despre practicarea cu pasiune a acestui hobby. Le mulțumim pentru interviu și așteptăm vești de la „Transilvania”, viitoarea echipă românească din Canada.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day, ediția a 8-a - interviu cu dl Tudor Vreme

mcd8w155

Între 26 și 28 iunie s-a desfășurat a 8-a ediție a Muscărici Fly Casting Day, cel mai important eveniment din acest an dedicat castingului. Cei 45 de participanți s-au bucurat de prezența a 6 instructori de casting și au luat parte la conferințele, prezentările, demonstrațiile, workshop-urile și la competiția de casting ce a încheiat manifestarea. Prin anvergură, organizare și program, ediția din acest an a Muscărici Fly Casting Day devine un eveniment semnificativ internațional, ridicând astfel mișcarea de casting din România la un nou nivel și statut.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin - interviu cu dl Andrei Togor

liliacc2015_1

Cupa Liliacului Carpatin, primul concurs din cadrul Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială al AGVPSR din 2015, a avut loc în perioada 15-17 mai pe Valea Iadului. La competiție s-au înscris 22 de pescari, care au concurat în 6 manșe pe cele 3 piste de concurs poziționate în amonte și aval de Lacul Leșu. Despre a II-a ediție a Cupei Liliacului Carpatin am vorbit cu dl. Andrei Togor, reprezentant al Asociației Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, cea care organizează și promovează acest open.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Open ediția a II-a - interviu cu dl Tudor Vreme

muscarici_open_20151

Pe data de 18 aprilie a avut loc a II-a ediție a Muscărici Fly Casting Open, concurs organizat de Clubul Muscăricilor din Timișoara. La evenimentul desfășurat pe malul râului Timiș, la Sag, au participat 16 concurenți care s-au înscris în cele două probe de casting, precizie și distanță. Despre atmosfera de la acest open și promovarea castingului în România am discutat cu dl Tudor Vreme, organizator și președinte al Clubului Muscăricilor.

Citește mai mult…

Programul competițional intern - 2015

valea_gurhiului_1987

Săptămâna trecută au fost avizate în cadrul ședinței Comisiei de Competiții a AGVPS Calendarul competițional intern pe 2015 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.

Citește mai mult…

România la Campionatul European din Suedia - interviu cu dl. Bogdan Hirișcău și dl. Boros Arpad

effcsuedia

În perioada 12-18 august va avea loc în Suedia a 20-a ediție a Campionatului European de Pescuit la Muscă. Competiția se va desfășura pe râul Ammerån și pe lacurile Öravattnet și Ösjön, situate în regiunea Jämtland din centrul Suediei. Concurenți din 12 țări vor fi prezenți la această competiție, România fiind reprezentată de Bogdan Hirișcău și Boros Arpad, cărora le mulțumim pentru interviurile acordate înainte de plecare.

Citește mai mult…

Prima ediție a Muscărici Fly Casting Open - interviu cu dl. Tudor Vreme

1mco38

Pe 26 aprilie a avut loc prima ediție a concursului național de casting Muscărici Fly Casting Open, competiție organizată de Clubul Muscăricilor din Timișoara. După o lună de la ultimul eveniment dedicat castingului ce a fost organizat de același club timișorean, 11 concurenți s-au reunit pe malurile Timișului pentru a lua parte la prima ediție a acestui Open. Cu toții ne dorim și sperăm ca această competiție să reînoade tradițiile concursurilor de casting a căror istorie oficială începe în România pe 4 octombrie 1959, dată la care a avut loc primul Campionat național oficial de lansetă. Despre atmosferă și desfășurarea Open-ului, precum și despre proiectele de viitor legate de acesta, am discutat cu dl. Tudor Vreme, organizatorul acțiunii și președintele Clubului Muscăricilor.

Citește mai mult…

România se pregătește pentru Mondialul din Chile

cerro-castillo

Prima ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori se va desfășura în Chile în perioada 17-24 ianuarie. La acest eveniment s-au înscris 11 țări, printre acestea numărându-se și România, care va fi reprezentată de 3 competitori. Despre ultimele pregătiri ce au loc în aceste zile, despre gândurile și așteptările reprezentanților noștri a avut amabilitatea să ne vorbească dl Gheorghe Ardeleanu, unul dintre cei mai cunoscuți și pasionați muscari băimăreni.
Citește mai mult…

România al Campionatul European din Slovacia (partea a II-a) - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

romania_fly

Cum arată premiile de la un Campionat European?

Adrian Vlasiu:
Primii trei clasați la individual primesc medalii. Același lucru se întâmplă și pe echipe. De asemenea, câștigătorul primește un platou argintat pe care se gravează numele acestuia, iar premiul trece la câștigătorul din anul următor.

Echipa României a fost formată din 5 competitori și 3 însoțitori... câteva cuvinte despre fiecare participant... Citește mai mult…

6 muște de la Mondialele din Norvegia

Belgianul Julien Lorquet, clasat pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial din Norvegia, a vorbit în cadrul unui interviu publicat în revista Le Pêcheur Belge (oct 2013) despre muștele folosite la această competiție.
Citește mai mult…

România al Campionatul European din Slovacia (partea I) - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

ceslovac_1

După excelenta prestație a echipei naționale a României la Campionatul European din Slovacia, dl. Adrian Vlasiu ne-a acordat următorul interviu despre cum s-a văzut această ediție din perspectiva sa de căpitan și de competitor cu experiență în cadrul concursurilor internaționale.

Citește mai mult…

Două zile de antrenament în Slovacia - interviu cu dl. Adrian Vlasiu

dsc_0714

Sâmbătă dimineața, o parte dintre membrii echipei României la Campionatele Europene de Pescuit la Muscă Artificială au ajuns în Slovacia. Timp de două zile, aceștia au efectuat antrenamente pe apele din zonă și au pus la punct primele strategii și tehnici. Adrian Vlasiu, căpitanul echipei României și, totodată, competitor, ne-a oferit duminică seara ultimele informații din Slovacia.

Citește mai mult…

Campionatul Mondial din Norvegia - interviu cu dl. Luca Moga

norvegia_2013

În perioada 11-18 august 2013 s-a desfășurat în Norvegia Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă Artificială. În regiunea Vefsna, la sud de Cercul Arctic, s-au reunit 125 de pescari, reprezentanții ai 27 de națiuni. România a participat cu 2 concurenți, dl. Luca Moga și dl. Pop Vasile. Despre apele din zonă, despre prezența sau absența peștilor, despre cum s-a pescuit și cum s-au văzut antrenamentele și manșele din perspectiva pescarilor români am vorbit cu dl. Moga, care a avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu la câteva ore de la sosirea în țară.
Citește mai mult…

Cupa 3 Lacuri - spinning & muscă

cupa_3_lacuri

Cea de-a XI-a ediție a Cupei 3 Lacuri a prilejuit reîntâlnirea spinningului și a muscăritului în cadrul aceleiași competiții. 29 de pescari - 18 practicanți ai spinningului și 11 practicanți ai pescuitului la muscă - au concurat în trei manșe tematice a câte patru ore și jumătate pe Lacul Beliș-Fântânele, încercând să promoveze cât mai bine stilul pentru care au optat. În acest an, Cupa 3 Lacuri a fost organizată de Aqua Fishing Club și Aqua Transilvae, bucurându-se de sponsorizarea și parteneriatul Lauris, Cozma Lures, Trout Line, Loco Lures, Riverland, New Idea și RNP. Dl Dan Vasilescu, organizator și participant la spinning, și dl Mihai Vasilescu, concurent la muscă, ne-au oferit cu amabilitate informații și impresii de la acest eveniment.

Citește mai mult…