2014

Shopping - Vosseler, Gatti, JMC, TFO, Frank Elder

shopping2014dec_1

  • Vosseler RC
  • Gatti Czech Nymph
  • JMC Cristamax
  • TFO Travel Case
  • Frank Elder

Citește mai mult…

Cupa Essox - Egreta 2014 - interviu cu dl. Raul Tătar

essox_egreta_1

În zilele de 22 și 23 noiembrie s-a desfășurat în Delta Dunării concursul de pescuit știucă la muscă artificială Cupa Essox - Egreta, organizat de Clubul Fly Fishing Dedicated. Se poate spune „Pescuitul la muscă din Carpați în Deltă”, parafrazând titlul unei bine-cunoscute cărți a lui Victor Țăruș. 10 pescari s-au reunit la Egreta Resort din Uzlina pentru a participa la prima ediție a acestei competiții pe echipe ce a cuprins 3 manșe din barcă. Despre eveniment și viitoarele ediții am discutat cu dl. Raul Tătar. Citește mai mult…

Open Mureș - concurs pe echipe - interviu cu dl. Raul Tătar

opnmures2014_1

În perioada 3-5 octombrie s-a desfășurat concursul de pescuit la muscă pe echipe Open Mureș, ultima manifestare de acest gen din programul competițional al AGVPSR pe 2014. Competiția la care au participat 27 de pescari ce s-au constituit în 9 echipe a fost organizată de Fly Fishing Dedicated în colaborare cu AJVPS Mureș și s-a desfășurat pe râul Mureș în aval de Răstolița. Despre acest concurs și despre planurile celor de la Fly Fishing Dedicated am vorbit cu dl. Raul Tătar, participant și membru al echipei de organizatori.

Citește mai mult…

Open Albac - Finala Campionatului Național - interviu cu dl. Luca Moga

op_albac2014_1

În perioada 5-7 septembrie s-a desfășurat Open-ul Albac, competiție ce a reprezentat totodată și ultima parte a Finalei Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială AGVPSR. Pe Arieșul Mare s-au reunit 14 pescari ce au concurat în cele 6 manșe programate în zilele de sâmbătă și duminică. Despre open am vorbit cu domnul Luca Moga, organizator și participant.
Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day - ediția a VII-a - interviu cu dl. Tudor Vreme

mcd7393

În perioada 29-31 august a avut loc a 7-a ediție a Muscărici Fly Casting Day, eveniment care s-a bucurat de prezența a numeroși participanți și invitați străini. Organizatorul, Clubul Muscăricilor din Timișoara, a reușit ca prin această serie de reuniuni, ce a debutat în ianuarie 2010, să creeze în România o adevărată mișcare de casting. Ediția desfășurată la sfârșitul lunii august în zona Râul Mare - Retezat a reconfirmat soliditatea demersului și pune bazele unor posibile noi dezvoltări în această zonă a pescuitului sportiv din România. Despre ediția a 7-a, casting și planurile Clubului Muscăricilor a avut amabilitatea să ne vorbească dl. Tudor Vreme, președintele clubului timișorean și cel mai activ susținător al acestor evenimente.

Citește mai mult…

Noutăți: Sage, Orvis, Winston, Scierra

  • SAGE ACCEL
  • ORVIS RECON
  • WINSTON MICROSPEY
  • SCIERRA CATALOG - 2015
Citește mai mult…

Someșul Rece revine în circuitul competițional - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

somesrece2014_01

În perioada 23-24 august s-a desfășurat Open-ul Someșul Rece organizat de Aqua Transilvae Club, competiție ce a contat și ca primă parte a Finalei Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială. După o pauză de 3 ani cauzată de distrugerile furtunii din 2011, 10 pescari s-au reîntâlnit cu ocazia acestui concurs pe malurile râului, care, mai nou, se confruntă cu amenințarea microhidrocentralelor. Despre cea mai recentă competiție de pe Someșul Rece, și sperăm că nu ultima, a avut amabilitatea să ne vorbească dl. Mihai Vasilescu, concurent și organizator al acestui open.
Citește mai mult…

Cupa Rotary Bucovina - interviu cu dl. Rey Leonard

ciocanesti2014_1

În perioada 15-17 august s-a desfășurat a XI-a ediție a Cupei Rotary - Bucovina, eveniment care a avut loc în cadrul Festivalului Național al Păstrăvului de la Ciocănești. Concursul de pescuit la muscă artificială s-a desfășurat conform regulamentului AGVPSR și a contat ca etapă în Campionatul Național. Detalii despre competiția desfășurată pe Bistrița Aurie, la care au participat 18 pescari în cadrul a 3 manșe, ne-a oferit dl. Rey Leonard, organizator al acestei manifestări, devenită o tradiție în peisajul pescuitului la muscă din România.
Citește mai mult…

Două zile de antrenamente oficiale în Suedia - interviu cu dl. Bogdan Hirișcău și dl. Boros Arpad

suedia2014

Campionatul European de Pescuit la Muscă - Suedia, 12-18 august 2014. Două zile de antrenamente oficiale - interviu cu dl. Bogdan Hirișcău și dl. Boros Arpad
Citește mai mult…

România la Campionatul European din Suedia - interviu cu dl. Bogdan Hirișcău și dl. Boros Arpad

effcsuedia

În perioada 12-18 august va avea loc în Suedia a 20-a ediție a Campionatului European de Pescuit la Muscă. Competiția se va desfășura pe râul Ammerån și pe lacurile Öravattnet și Ösjön, situate în regiunea Jämtland din centrul Suediei. Concurenți din 12 țări vor fi prezenți la această competiție, România fiind reprezentată de Bogdan Hirișcău și Boros Arpad, cărora le mulțumim pentru interviurile acordate înainte de plecare.

Citește mai mult…

Revista presei britanice - august 2014

revpres

Revista presei britanice
august 2014

Citește mai mult…

Pescuitul, un hobby care valorează în Franța 4 miliarde de euro

frachelt_dsc0116

Pescuitul în apă dulce și sărată reprezintă în Franța o industrie ce depășește 4 miliarde de euro. Un studiu inedit realizat de Bipe dezvăluie detaliile cheltuielilor și oferă argumentele necesare pentru ca pescarii să fie ascultați mai atent de către decidenții politici. Cifrele l-au surprins și pe Claude Roustan, președintele Federației naționale pentru pescuit în Franța, care va înainta studiul organismelor reprezentative, sperând ca importanța acestui domeniu să fie recunoscută pe deplin. Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin - interviu cu dl. Andrei Togor

viadului7

Între 27 și 29 iunie s-a desfășurat Cupa Liliacului Carpatin, open ce a reprezentat a doua etapă din Campionatul Național de Pescuit la Muscă Artificială AGVPSR. Au participat 14 pescari care au concurat în 6 manșe pe râul Valea Iadului, în amonte de lacul Leșu. Organizatorul concursului, Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, a debutat în competițiile naționale de pescuit la muscă artificială și reînnoadă prin Cupa Liliacului Carpatin o frumoasă tradiție bihoreană de peste un sfert de secol. Dl. Andrei Togor, reprezentatul organizatorilor, manager de proiect în cadrul APS Aqua Crisius și concurent, ne-a acordat cu amabilitate următorul interviu.

Citește mai mult…

EFTTEX 2014

efttex2014_1

În perioada 12-14 iunie s-a desfășurat la Bruxelles a 33-a ediție a EFTTEX, important eveniment expozițional ce se adresează producătorilor și retailerilor de produse și servicii din domeniul pescuitului sportiv. Cu ocazia acestui târg, s-a organizat o competiție pentru cele mai bune noi produse, firmele participante prezentând ultimele realizări ce urmează să apară pe piață în acest an sau la începutul anului viitor. Pentru domeniul pescuitului la muscă, această competiție a avut loc pe secțiunile următoare:
Citește mai mult…

Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Marius Neamț

pastravau2014_1

În perioada 6 - 8 iunie s-a desfășurat Păstrăvul de Aur, open ce marchează deschiderea campionatului AGVPSR de pescuit la muscă artificială. La evenimentul organizat de Aqua Transilvae Club, reprezentat de dl. Dan Săcui, au participat 18 pescari ce au concurat în 7 manșe ținute pe Someșul Cald și pe lacul Beliș. Despre această competiție, debutul campionatului și așteptările din acest an, am vorbit cu dl. Marius Neamț, Președintele Federației Române de Pescuit la Muscă Artificială.

Citește mai mult…

Campionatul Mondial din Cehia - interviu cu dl. Luca Moga

cehiace

În perioada 27 mai - 2 iunie va avea loc în Cehia, la Frymburk, Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă. Competiția se va desfășura pe râul Vâltava (3 manșe) și lacurile Lipno (manșă din barcă) și Květoňov (manșă de pe mal). La eveniment vor participa concurenți din 30 de țări, 28 dintre acestea prezentând o echipă completă. România va fi reprezentată la eveniment de dl. Luca Moga, care a avut amabilitatea să ne ofere înainte de plecare acest scurt interviu.
Citește mai mult…

Shopping - Epic, Cortland, Angling Eyes, Scierra, Spirit River

  • Epic
  • Cortland
  • Angling Eyes
  • Scierra
  • Spirit River
Citește mai mult…

Prima ediție a Muscărici Fly Casting Open - interviu cu dl. Tudor Vreme

1mco38

Pe 26 aprilie a avut loc prima ediție a concursului național de casting Muscărici Fly Casting Open, competiție organizată de Clubul Muscăricilor din Timișoara. După o lună de la ultimul eveniment dedicat castingului ce a fost organizat de același club timișorean, 11 concurenți s-au reunit pe malurile Timișului pentru a lua parte la prima ediție a acestui Open. Cu toții ne dorim și sperăm ca această competiție să reînoade tradițiile concursurilor de casting a căror istorie oficială începe în România pe 4 octombrie 1959, dată la care a avut loc primul Campionat național oficial de lansetă. Despre atmosferă și desfășurarea Open-ului, precum și despre proiectele de viitor legate de acesta, am discutat cu dl. Tudor Vreme, organizatorul acțiunii și președintele Clubului Muscăricilor.

Citește mai mult…

Congresul CIPS - interviu cu dl. Bogdan Vasilescu

Între 3 și 6 aprilie a avut loc în San Marino al 35-lea congres CIPS, AGVPS fiind reprezentată la eveniment de dl. Teodor Bentu și de dl. Bogdan Vasilescu. Pentru pescarii sportivi și pentru viitorul sistemului competițional din țara noastră, reuniunea a prezentat un interes special, date fiind și discuțiile din ultima perioadă privind reprezentarea României în forul internațional. Despre dezbaterile și hotărârile din cadrul congresului și implicațiile acestora pentru țara noastră a avut amabilitatea să ne vorbească dl. Bogdan Vasilescu, reprezentant al subcomisiei pentru pescuit la muscă din AGVPS.

Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day VI - interviu cu dl. Tudor Vreme

mfcdejtv

Pe 22 martie a avut loc a VI-a ediție a Muscărici Fly Casting Day, eveniment promovat și organizat de Clubul Muscăricilor din Timișoara. 30 de participanți din diverse zone ale țării, alături de instructorii de casting Djordje Andjelkovic și Sasa Zec, s-au bucurat de această reîntâlnire și de atmosfera deosebită, caracteristică acțiunilor clubului timișorean. Despre această zi dedicată castingului a avut amabilitatea să ne vorbească domnul Tudor Vreme, organizator și președinte al Clubului Muscăricilor.
Citește mai mult…

Romania la Campionatul Mondial din Chile - interviu cu dl. Gheorghe Ardeleanu

fips_patagonia

Ianuarie - lună de vară în emisfera sudică, Patagonia - una dintre cele mai frumoase și spectaculoase regiuni, Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori - prima ediție la care România a fost reprezentată de domnii Gheorghe Ardeleanu, Andor Ciugudean Balint și Ioan Sabău. Se pot analiza statisticile sau rezultatele - 11 țări participante, 7 au prezentat o echipă completă, Italia a câștigat pe echipe, la individual aurul a fost luat de Rene Koops din Olanda, cea mai mare captură 63 cm etc. - dar mult mai importante sunt imaginea de ansamblu generată de acest eveniment, spiritul de competiție și fair play transmis de concurenți, apropierea dintre diferite generații de pescari la muscă, promovarea spiritului și a tradițiilor acestui sport. Nu în ultimul rând trebuie să mulțumim reprezentanților noștri și să apreciem eforturile personale depuse, datorită cărora România a fost prezentă la această primă ediție. Domnul Gheorghe Ardeleanu a avut amabilitatea de a ne acorda următorul interviu.

Citește mai mult…

Shopping - Hanak, Loop, Sage, Ardent


  • Hanak Alpen Nymph 4-in-1
  • Loop Göran Andersson Signature Series
  • Sage 3200
  • Ardent Reel Butter
Citește mai mult…

Program competițional intern 2014

Vineri, 21 februarie 2014, în cadrul ședinței Comisiei de Competiții a AGVPS au fost avizate Calendarul Competițional Intern 2014 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă și s-a adoptat rezoluția referitoare la Finala Campionatului Național de Pescuit cu Musca Artificială 2013.
Citește mai mult…

„Varga în cui, năvodu'-n apă…” sau Prohibiția 2014

net

Ziua de 1 Mai reprezenta pentru pescarii cu musca artificială deschiderea sezonului în apele de munte, dar anul acesta „am rupt-o” cu tradiția. Nu pentru că s-au gândit mari strategii de protecție a peștilor sau apelor, ci, foarte probabil, din exces juridic cu iz de nepăsare, nepricepere și presupun ceva interese.

Mai pe scurt, în noul „Ordin privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2014” se specifică la art. 1 alin. (1) că:

„Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.”

zicere veche de ani buni, în care se modificau la fiecare publicare doar perioadele.
Citește mai mult…

România se pregătește pentru Mondialul din Chile

cerro-castillo

Prima ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă pentru Seniori se va desfășura în Chile în perioada 17-24 ianuarie. La acest eveniment s-au înscris 11 țări, printre acestea numărându-se și România, care va fi reprezentată de 3 competitori. Despre ultimele pregătiri ce au loc în aceste zile, despre gândurile și așteptările reprezentanților noștri a avut amabilitatea să ne vorbească dl Gheorghe Ardeleanu, unul dintre cei mai cunoscuți și pasionați muscari băimăreni.
Citește mai mult…