Filme

Noutăți: Simms & Scott

scott_16032015

În zilele de 14 și 15 martie, în cadrul unui eveniment local organizat în apropiere de Bruxelles, a avut loc prezentarea noilor produse de la Simms și Scott de către reprezentanții Flyfish Europe. Le mulțumim domnilor Sascha Bachman și Thibaut Giband pentru video-prezentările acordate site-ului nostru. Citește mai mult…

International Fly Fishing Meeting

În zilele de 26 și 27 octombrie s-a desfășurat în localitatea Hasselt din Belgia a doua ediție a târgului bienal de pescuit la muscă organizat de clubul VVK Gammarus.
Citește mai mult…

Noutați 2014 - FFE

Flyfish Europe, distribuitorul european al firmelor Simms, Scientific Anglers, Waterworks Lamson, Smith Optics și Loon, pregătește deja noile produse pentru sezonul 2014. Îi mulțumim d-lui Stefan Schmid pentru amabilitatea de a ne prezenta câteva dintre acestea.

Citește mai mult…

Pastrăv pe arcuri....

Brian Haimes și Sal Denaro au realizat 2 miniroboți ce imită păstrăvii curcubeu și care vor fi folosiți la filmările unei noi producții cinematografice...

Citește mai mult…

Gaula - River of Silver & Gold

La final, societatea noastră nu va fi definită doar de ceea ce am creat, ci și de ceea ce am refuzat să distrugem.

De la primele cadre ale filmului realizăm că acesta este mai mult decât un alt film despre pescuitul la muscă. Imaginile și secvențele sale prezintă la modul superlativ excepționalul râu norvegian Gaula. Este o adevărată sărbătoare cinematografică a pescuitului la muscă realizată de Daniel Göz, vechi colaborator al BBC/Animal Planet, și Antor Hamacher, un pasionat al acestui sport.
Citește mai mult…

Un actor mare pentru un fluviu mare

Actorul și regizorul Robert Redford, vechi militant ecologist, a realizat un film documentar dedicat fluviului Colorado al cărui ecosistem este periclitat de decenii atât de dezvoltarea urbană cât și de fenomenul încălzirii globale. Tată - Robert Redford - și fiu - Jamie Redford - și-au reunit eforturile în documentarul „Watershed” ce ne prezintă presiunile exercitate de către civilizația și dezvoltarea urbană de pe coasta de vest a Statelor Unite asupra fluviului Colorado. „Nevoia de apă este mai mare decât cantitatea de apă pe care râurile o generează. Am ales fluviul Colorado ca pe un exemplu a ceea ce se întâmplă oriunde în lume, am încercat să ne focalizăm asupra lui și să atragem atenția asupra lucrurilor de acolo”, a declarat Robert Redford.
Citește mai mult…

„Trutta”

Pirineii Occidentali sunt o regiune bine cunoscută atât a Țării Bascilor, cât și a Franței, un loc unde tradițiile culturale sunt adânc înrădăcinate. Dincolo de acestea, regiunea, indiferent de granițe sau delimitări, reprezintă un tot unitar pentru pescarii la muscă... Citește mai mult…

Pescuit la somon în Yemen

Filmul, lansat la începutul lunii martie, este ecranizarea romanului de debut al lui Paul Torday - Salmon Fishing in the Yemen, publicat în 2006. Este povestea unui tânăr piscicultor britanic ce trebuie să creeze un râu în Orientul Mijlociu, unde să se poată pescui somoni.

Este dificil să clasifici acest film într-un gen sau altul; avem elemente de comedie romantică, de activism ecologic, de relații internaționale, de introspecție... ele se combină și crează un scenariu dinamic și impredictibil.

Evan McGregor joacă rolul unui expert guvernamental, Fred Jones, ce primește o cerere ciudată din partea avocatei Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt), reprezentantul legal al unui șeic ce dorește să-și realizeze visul ... Citește mai mult…