Belgia

EFTTEX 2019 - 13-15 iunie, Bruxelles

efttex2019_plm_99

A 38-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment la care participă cele mai cunoscute nume din industrie, s-a desfășurat în acest an la Bruxelles, în perioada 13-15 iunie. Peste 200 de firme din 40 de țări au fost prezente pentru a expune produse, a face cunoscute ultimele noutăți, a găsi noi parteneri de afaceri și a stabili viitoarele strategii de piață.


Citește mai mult…

Subiecte din presa internațională - decembrie 2017

revpres_dec17_01

Popularea râurilor cu alevini de păstrăv din crescătorie este eficace și fără riscuri pentru mediu? Punerea sub semnul întrebării a unei practici tradiționale de gestiune piscicolă și halieutică - Le Pêcheur Belge, nr. 9/2017. Dacă există o problemă delicată și controversată, atunci aceasta este tocmai cea a repopulărilor lacurilor, râurilor și pâraielor. Arătate cu degetul de către unii ca fiind o practică nedurabilă sau chiar nefastă, care vizează doar satisfacerea plăcerii câtorva pescari, iar de către alții ca un mijloc esențial de susținere a pescuitului sau a restaurării populațiilor piscicole în dificultate demografică, populările nu fac adesea obiectul unei analize raționale...

Citește mai mult…

International Fly Fishing Meeting

În zilele de 26 și 27 octombrie s-a desfășurat în localitatea Hasselt din Belgia a doua ediție a târgului bienal de pescuit la muscă organizat de clubul VVK Gammarus.
Citește mai mult…

6 muște de la Mondialele din Norvegia

Belgianul Julien Lorquet, clasat pe locul al 3-lea la Campionatul Mondial din Norvegia, a vorbit în cadrul unui interviu publicat în revista Le Pêcheur Belge (oct 2013) despre muștele folosite la această competiție.
Citește mai mult…

Fly Happening 2012

În perioada 24-25 noiembrie a avut loc la Putte (Belgia) cea de-a patra ediție a târgului de pescuit la muscă Fly Happening, organizată de Federația Flamandă a Pescarilor la Muscă.
Citește mai mult…

Campionatul mondial din 2014 se va desfășura în Belgia

Ediția din 2014 a Campionatului Mondial de pescuit la muscă se va desfășura în Belgia. Revenirea Campionatului Mondial după 30 de ani în această țară oferă o satisfacție imensă oficialilor belgieni, responsabili de pescuitul cu muscă artificială, la nivel competițional, cât și celor care au promovat candidatura acestei țări - Comisia Sportivă de Pescuit la Muscă (CSPM). Citește mai mult…