Materiale și Scule

EFTTEX 2018 - partea a II-a

efttex2018_ii_02

Partea a II-a din prezentarea European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment desfășurat la Amsterdam în perioada 28-30 iunie. Monofilamente, ochelari, îmbrăcăminte și accesorii... firme și noile produse propuse de acestea în domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

EFTTEX 2018 - partea I

efttex2018_i_03

A 37-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie la Amsterdam, eveniment ce a reunit peste 220 de firme din 38 de țări. Este întâlnirea europeană a marilor producători și distribuitori de unelte de pescuit și putem distinge cel puțin trei zone de acțiuni și activități complementare: prima privește lobby-ul și reprezentarea intereselor industriei pescuitului recreativ la nivelul Uniunii Europene, a doua are o dimensiune strict economică ce vizează relațiile dintre producători și distribuitori, iar a treia, cea mai importantă pentru publicul larg, se referă la prezentarea noutăților din domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea II

efttex_buda_093

Partea a doua a prezentării EFTTEX 2017, Budapesta


Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea I

efttex2017_i_040

A 36-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie la Budapesta, revenind aici după o pauză de 8 ani. Sute de distribuitori au fost prezenți la standurile celor 223 de firme producătoare participante la acest târg.

EFTTEX este unul dintre principalele evenimente anuale unde pot fi observate noutățile din domeniu și tendințele pieței de profil. O primă remarcă este prezența ridicată a firmelor din Asia - 28%, China fiind țara cea mai bine reprezentată (12% dintre expozanți). Nu este o surpriză foarte mare, deoarece multe firme mari – inclusiv din elitistul domeniu al pescuitului la muscă – și-au externalizat producția pe acest continent. Discuția pe care am surprins-o între britanicul de la Hardy/Pure Fishing care îl saluta pe un reprezentant al unei firme asiatice descrie foarte bine situația: „-Bună! Tot pentru noi produci 24 de ore din 24? -Da, desigur!”

Citește mai mult…

EFTTEX 2016

efttex2016_00

A 35-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition a avut loc anul acesta la Amsterdam, în perioada 16-18 iunie. Peste 2800 de profesioniști din industria pescuitului sportiv și 200 de expozanți din 35 de țări s-au întâlnit în cadrul acestui eveniment ce va defini piața sculelor de pescuit și evoluția sa pentru următorul an.

Citește mai mult…

Noutăți: Hardy, Winston, Orvis, Sage, Fenwick

noutatdiv2016

  • Hardy
  • Winston
  • Orvis
  • Sage & Rio
  • Fenwick
Citește mai mult…

EFTTEX-2015

efttex2015_1

În perioada 11-13 iunie s-a desfășurat la Varșovia a 34-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition. Unul dintre punctele centrale de atracție ale evenimentului este Best New Products Awards, competiție la care au participat anul acesta aproape 200 de produse, grupate în 17 categorii. Noutățile din sfera pescuitului cu musca artificială nu au lipsit, cu toate că ponderea acestui sector este mai redusă comparativ cu alte stiluri de pescuit.

Citește mai mult…

Noutăți: Simms & Scott

scott_16032015

În zilele de 14 și 15 martie, în cadrul unui eveniment local organizat în apropiere de Bruxelles, a avut loc prezentarea noilor produse de la Simms și Scott de către reprezentanții Flyfish Europe. Le mulțumim domnilor Sascha Bachman și Thibaut Giband pentru video-prezentările acordate site-ului nostru. Citește mai mult…

EFTTEX 2014

efttex2014_1

În perioada 12-14 iunie s-a desfășurat la Bruxelles a 33-a ediție a EFTTEX, important eveniment expozițional ce se adresează producătorilor și retailerilor de produse și servicii din domeniul pescuitului sportiv. Cu ocazia acestui târg, s-a organizat o competiție pentru cele mai bune noi produse, firmele participante prezentând ultimele realizări ce urmează să apară pe piață în acest an sau la începutul anului viitor. Pentru domeniul pescuitului la muscă, această competiție a avut loc pe secțiunile următoare:
Citește mai mult…

Shopping - Hanak, Loop, Sage, Ardent


  • Hanak Alpen Nymph 4-in-1
  • Loop Göran Andersson Signature Series
  • Sage 3200
  • Ardent Reel Butter
Citește mai mult…

Noutați: Hanak, Hardy, Greys, Fish Spines

  • Hanak
  • Hardy
  • Greys
  • Fish Spines
Citește mai mult…

Noutați 2014 - FFE

Flyfish Europe, distribuitorul european al firmelor Simms, Scientific Anglers, Waterworks Lamson, Smith Optics și Loon, pregătește deja noile produse pentru sezonul 2014. Îi mulțumim d-lui Stefan Schmid pentru amabilitatea de a ne prezenta câteva dintre acestea.

Citește mai mult…

Sage METHOD & RIO Perception

La începutul lunii august, Sage va începe comercializarea noii serie METHOD, lansete cu acțiune ultra-rapidă, capabile să imprime șnurului viteze mari în lansări, un control desăvârșit al acestuia și atingerea unor distanțe foarte lungi....

Producătorul RIO a introdus pe piață noua serie de șnururi flotabile Perception ce oferă un control foarte bun în lansare și prezintă un indice de elasticitate redus datorat tehnologiei ConnectCore...

Citește mai mult…

Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România

dsc_85s61-2


Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România. Nu este nici Breaking News și nici titlu de tabloid. Este ceea ce toți împătimiții pescuitului la muscă vor afirma după ce au văzut o lansetă construită de George Minculete. În țara în care râurile sunt distruse, unde dispariția unor ecosisteme e o chestiune de câteva luni, iar braconajul a devenit un lucru obișnuit, acolo unde acestui hobby i se răspunde în cel mai bun caz cu un surâs îngăduitor, un pasionat pescar la muscă ridică comunele bețe de muscărit la nivelul de adevărate opere de artă. Munca, pasiunea și realizările sale în domeniul construirii lansetelor sunt cunoscute și recunoscute de către pasionații acestui sport din întreaga lume, aprecierile fiind unanime. Realizările lui George Minculete ne obligă la atitudine, la stil, la cunoașterea istoriei și a tradițiilor pescuitului la muscă și, în același timp, ne promit ceea ce căutăm la fiecare ieșire pe apă - partida perfectă.

Citește mai mult…

Fulling Mill 2013

Firma britanică Fulling Mill, ale cărei origini datează din 1930, ne propune pentru acest an o nouă serie de modele de muște. Printre acestea se numără și colecția Tactical Stillwater ce cuprinde streamere, nimfe, uscate și ude, patternuri situate la granița dintre tradițional și inovație. Citește mai mult…

Fly Happening 2012

În perioada 24-25 noiembrie a avut loc la Putte (Belgia) cea de-a patra ediție a târgului de pescuit la muscă Fly Happening, organizată de Federația Flamandă a Pescarilor la Muscă.
Citește mai mult…

Shopping - Field&Fish, JMC, Airflo, Redington

Field & Fish - Chest Pack
JMC - Hydrox Boa
Airflo - Ridge Clear Tactical
Redington - Seria Voyant Citește mai mult…

Schimbări la Hardy și Cortland

Hardy: una rece, una caldă
Cortland: Nou acționariat, planuri pe 2013

Citește mai mult…

Orvis - Helios 2

La începutul lunii noiembrie, cei de la Orvis au anunțat noua serie de lansete Helios 2. Aceasta este succesoarea seriei de top Helios.
Principalele îmbunătățiri aduse constau în:
Citește mai mult…

Shopping - JMC, Vision, Sage

Ochelarii polarizați Azur, produși de firma franceză JMC, au devenit un punct de referință în acest domeniu...
Vision - Big Daddy ... firma finlandeză ne oferă posibilitatea construirii unui kit complet pentru pescuitul știucii la muscă artificială...
Sage - ESN ... numele seriei de lansete specializate de la Sage spune totul: ESN = European Style Nymphing... Citește mai mult…

RIO introduce noul șnur scufundător „In-Touch”

Ca urmare a nevoii pescarilor la muscă de a utiliza un șnur scufundător pentru apele staționare care să prezinte o elasticitate foarte mică, RIO a lansat noua serie „In-Touch”. Șnururile beneficiază de noua tehnologie „ConnectCore” ce le oferă pescarilor posibilitatea unui contact și control mult mai bun cu ceea ce se întâmplă sub apă. De asemenea, linia are un marker la 13 picioare de la vârful liniei, deosebit de vizibil și foarte util pescarilor în momentul recuperării.

Citește mai mult…

Premiile International Fly Tackle Dealer - 2012

În perioada 16-18 august 2012 a avut loc reuniunea International Fly Tackle Dealer - IFTD - organizată de American Fly Fishing Trade Association (AFFTA). Citește mai mult…

Sage - CIRCA

Dacă în 1980 firma americană Sage schimba practic pescuitul la muscă prin introducerea lansetelor rapide, cu acțiune de vârf, bazate pe fibrele de carbon cu număr ridicat de module, acum, după 25 de ani, Sage închide practic cercul prin cea mai nouă serie a sa: CIRCA

Citește mai mult…

Sage - seria 4200

Noua mulinetă de la Sage este construită din aliaj de aluminiu de înaltă calitate, 6061-T3. Posedă un sistem de frânare perfect etanș, reglajul acestuia fiind facil și precis. Mulineta are un tambur cu diametru mare, ceea ce permite o recuperare rapidă și o minimizare a variației tensiunii în momentul recuperării.

Citește mai mult…

Clasament - 20 de lansete clasă #4

George Anderson ne prezintă o analiză detaliată și clasificarea a nu mai puțin de 20 de lansete de clasă #4. Aceast tip de review a devenit deja o tradiție pentru cei de la Yellowstone Angler.
Citește mai mult…

Noutăți de la Cormoran

Firma germană și-a diversificat gama lansetelor Nano-Cor printr-un model dedicat pescuitului la muscă. Seria Nano-Cor Fly cuprinde 6 modele, cu lungimi de 8', 8.6' și 9', din 2 și 3 segmente.
Citește mai mult…

BLOKE FLY RODS

Lansetele produse de firma britanică Bloke pot fi carecterizate simplu: calitate fără publicitate și marketing agresiv. Proiectarea și designul sunt impresionante, iar materialele folosite, de la carbonul pentru blank-uri și până la componentele lansetei sunt de cea mai bună calitate.
Citește mai mult…

Catalog Hardy & Greys 2012

Au apărut noile cataloage pe anul 2012 ale firmelor Hardy și Greys. Firma Hardy, cu o istorie de peste 140 de ani, este una dintre cele mai importate firme producătoare de materiale pentru pescuit la muscă. Greys, înființată în anul 1968 de un fost angajat al firmei Hardy, a fost achiziționată de către Hardy în 1999.
Citește mai mult…

LOOP - din nou pe drumul cel bun

După multiplele probleme financiare pe care compania LOOP le-a întâmpinat în ultimii doi ani, firma suedeză este din nou stabilă. Citește mai mult…

Costa Del Mar Sunglasses - noi lentile

Costa Del Mar Sunglasses ne propune un nou model de lentile pentru ochelarii dedicați pescuitului în lumină redusă - Sunrise Lens. Pescarii „înrăiți” știu că orele favorabile se pot situa oricând pe durata unei zile. Costa Sunglasses ne propune noul produs 580P™ - lentile ușoare, rezistente la șocuri, ce permit o vizibilitate maximă și un contrast deosebit în condiții de iluminare redusă...
Citește mai mult…