2018

Proiect de ordin privind prohibiția în 2019

dec2018_anpa_05

S-a publicat pe site-ul ANPA Proiectul de ordin privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului pentru anul 2019. Printre modificările propuse observăm că în Rezervația Biosferei Delta Dunării pescuitul recreativ la știucă este permis cu reținerea a maximum două exemplare, care să însumeze nu mai mult de 5 kg, iar pescuitul recreativ la crap este permis numai în regim catch & release.

Citește mai mult…

Open Câmpu Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

campcetatiioct18_02

Open Câmpu Cetății, ultima etapă din Campionatul AGVPSR de pescuit la muscă artificială, s-a desfășurat sâmbătă, 20 octombrie, reunind 20 de participanți ce au concurat în trei manșe pe cele două lacuri din incinta complexului. Despre cele două zile petrecute la Câmpu Cetății, atmosferă, capturi și planurile Clubului Fly Fishing Dedicated ne-a vorbit dl. Raul Tătar, organizator al acestui eveniment.

Citește mai mult…

Open Tarnița - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

optarnita2018_031

Sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc Open Tarnița, etapă din campionat a cărei dată de desfășurare a fost reprogramată acum. Concursul, organizat de Aqua Transilvae Club, s-a ținut pe lacul artificial din satul Beliș, locație nouă în circuitul competițional ce s-a bucurat de aprecierile celor 14 pescari care au participat la acest open. Domnul Mihai Vasilescu, reprezentant al organizatorilor, ne-a acordat cu amabilitate următorul interviu.


Citește mai mult…

Echipa României a revenit de la Campionatul Mondial din Italia

wffc2018_return1

Echipa României, compusă din Fernando Mihăilescu, Adrian Trîmbițaș, Alin Hirișcău, Daniel Suciavă și Raul Tătar, a revenit în țară după participarea la Campionatul Mondial de Pescuit la Muscă Artificială din Italia. Trei zile de competiție la cel mai înalt nivel, 147 de concurenți din 30 de țări, pescuit pe lac alpin de pe mal, standuri a căror bonitate a variat foarte mult, o tragere la sorți care, în cel mai bun caz, nu ne-a avantajat… am avut câteva clasări bune, câștigarea unei manșe de către Daniel Suciavă, aflat la prima sa participare internațională, iar România a ocupat locul 17 în clasamentul final. Le mulțumim celor cinci membri ai echipei pentru reprezentare și pentru eforturile personale de a fi prezenți la acest Mondial.

Citește mai mult…

Echipa României înaintea plecării la Campionatul Mondial din Italia

itawffc2018_08

A 38-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială va avea loc în Italia, regiunea Trentino, în perioada 17-23 septembrie, eveniment la care vor participa reprezentanții a nu mai puțin de 30 de țări. România va fi prezentă cu o echipă completă, formată din Fernando Mihăilescu, Adrian Trîmbițaș, Alin Hirișcău, Daniel Suciavă și Raul Tătar. Le mulțumim pentru declarațiile făcute înainte de plecare și le ținem pumnii. Hai România!

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl. Ioan Bedrulea

bistritaaurie2018_24

În ultimul weekend al lunii august a avut loc Open Bucovina, competiție din cadrul campionatului AGVPSR de pescuit la muscă artificială desfășurată în pitorescul peisaj al Bistriței Aurii. Detalii despre concursul la care au participat 16 pescari, atmosferă și planurile clubului Fly Fishing Bucovina ne-au fost oferite cu amabilitate de către dl. Ioan Bedrulea, organizator al ediției și inițiatorul acestui open în urmă cu 12 ani.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Alin Hirișcău

somesrece2018_29

În perioada 11-12 august s-a desfășurat Open Someșul Rece, una dintre cele mai apreciate și așteptate etape din campionat, care s-a bucurat în acest an de participarea a 18 pescari. Despre cele două zile de concurs, atmosferă și câștigători am vorbit cu dl. Alin Hirișcău, căruia îi mulțumim pentru interviul acordat.

Citește mai mult…

Open Bărbat - interviu cu dl. Răzvan Cimponer

raubarbat2018_09

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat a IV-a ediție a Open Bărbat, competiție de pescuit la muscă artificială organizată de tânărul club al Huniazilor. 14 pescari au concurat în 6 manșe pe dificilul traseu al Râului Bărbat, apa și vremea fiind bune după o perioadă lungă de ploi. Domnul Răzvan Cimponer, din partea Huniazii Flyfishing Club, ne-a vorbit despre atmosfera de la eveniment, câștigători și capturile realizate.

Citește mai mult…

EFTTEX 2018 - partea a II-a

efttex2018_ii_02

Partea a II-a din prezentarea European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment desfășurat la Amsterdam în perioada 28-30 iunie. Monofilamente, ochelari, îmbrăcăminte și accesorii... firme și noile produse propuse de acestea în domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

EFTTEX 2018 - partea I

efttex2018_i_03

A 37-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie la Amsterdam, eveniment ce a reunit peste 220 de firme din 38 de țări. Este întâlnirea europeană a marilor producători și distribuitori de unelte de pescuit și putem distinge cel puțin trei zone de acțiuni și activități complementare: prima privește lobby-ul și reprezentarea intereselor industriei pescuitului recreativ la nivelul Uniunii Europene, a doua are o dimensiune strict economică ce vizează relațiile dintre producători și distribuitori, iar a treia, cea mai importantă pentru publicul larg, se referă la prezentarea noutăților din domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

Open Râul Mare - interviu cu dl. Răzvan Cimponer

op_raulmare2018_12

A doua ediție a Openului Râul Mare s-a desfășurat în zilele de 23 și 24 iunie, etapă din Campionatul AGVPSR la care au participat 16 pescari. Vremea variabilă și nivelul crescut al râului din cauza ploilor din ultima perioadă au făcut, probabil, ca numărul capturilor să fie sub așteptări, în ciuda turbidității scăzute și a standurilor de lungimi generoase. Despre evenimentul de pe Râul Mare, apă de care se leagă unele dintre cele mai frumoase tradiții și povestiri din pescuitul la muscă românesc, am discutat cu dl. Răzvan Cimponer, vicepreședintele Huniazii Flyfishing Club.

Citește mai mult…

Open Iad - interviu cu dl. Andrei Togor

valeaiad2018_002

A V-a ediție a Open Iad a avut loc în zilele de 9 și 10 iunie, eveniment din calendarul competițional desfășurat pe una dintre cele mai sălbatice văi ale Munților Apuseni, presărată cu sumedenie de cascade naturale și cu poieni pline de lumină. 20 de muscari au participat la concursul organizat de Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, standurile pe care s-au ținut cele 6 manșe acoperind o distanță de 7 km, în amonte de cascada Iadolina. Detalii despre această ediție și acțiunile Aqua Crisius de promovare și protejare a Văii Iadului ne-au fost oferite cu amabilitate de dl. Andrei Togor.

Citește mai mult…

Open Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Alin Hirișcău

pastravau2018_35

A XXIII-a ediție a Păstrăvului de Aur s-a desfășurat în zilele de 26 și 27 mai pe Someșul Cald, la concurs participând 26 de muscari, numărul maxim de competitori ce se pot înscrie la acest open. În ciuda furtunii și a creșterii debitului care au afectat desfășurarea câtorva manșe, râul și-a reconfirmat bonitatea, dimensiunea celei mai mari capturi, un păstrăv de 39,2 cm, vorbind de la sine. Dl. Alin Hirișcău, organizator și concurent, ne-a oferit cu amabilitate detalii de la tradiționalul concurs Păstrăvul de Aur.

Citește mai mult…

Open Aventuri în Apuseni - interviu cu dl. Moga Luca

aventapus2018_03

În weekend-ul trecut s-a desfășurat Aventuri în Apuseni, open ce a reprezentat și debutul Campionatului de pescuit la muscă artificială al AGVPSR din 2018. La eveniment au participat 23 de muscari ce au concurat pe râul Arieș în zona localităților Gîrda și Scărișoara. Despre aventuri, atmosferă și planurile Clubului Muscarilor Baia de Arieș ne-a vorbit dl. Moga Luca.

Citește mai mult…

Concurs amical Câmpul Cetății - interviu cu dl. Raul Tătar

ccetatii12018_15

Pe 14 aprilie a avut loc la Câmpul Cetății un concurs amical de pescuit la muscă artificială ce s-a bucurat de prezența a 11 competitori. Vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, ceea ce a influențat probabil și apetitul peștilor, în condițiile în care adâncimea lacului nu a depășit un metru. Despre cele trei manșe, atmosferă și câștigători am discutat cu organizatorul acestui amical, dl. Raul Tătar.

Citește mai mult…

Programul competițional intern - 2018

agvpsr2018comp_1

Vineri, 2 martie, a avut loc la sediul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România ședința Comisiei de Competiții în cadrul căreia s-au aprobat Calendarul competițional intern pe 2018 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.

Citește mai mult…

Proiect - Ordin de prohibiție 2018

prohib2018

S-a publicat proiectul de Ordin privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, varianta finală modificată ca urmare a propunerilor conducerii ARBDD

Citește mai mult…

Adunarea festivă a muscarilor, Cluj 2018 - interviu cu dl. Marius Neamț

afamc2018_07

Pe 27 ianuarie s-a desfășurat la Cluj Adunarea Festivă Anuală a Muscarilor, reuniune în cadrul căreia s-au decernat premiile Echipa Anului și Muscarul Anului și s-au discutat detaliile programului competițional intern și propunerile de modificare a regulamentului ce vor fi înaintate spre aprobare Comisiei de competiții a AGVPSR. Domnul Marius Neamț ne-a vorbit despre această întâlnire și subiectele abordate.

Citește mai mult…