2015

Open Cormoran Uzlina - interviu cu dl. Raul Tătar

cor_uzlina3

A doua ediție a Open-ului Cormoran - Uzlina s-a desfășurat în perioada 23-25 octombrie, eveniment ce a marcat practic sfârșitul sezonului competițional de pescuit cu muscă artificială din 2015. Delta Dunării a găzduit timp de trei zile 10 muscari ce au participat la acest concurs pe echipe care promovează un stil spectaculos și atrage din ce în ce mai mulți practicanți. Open-ul a fost organizat de Fly Fishing Dedicated în colaborare cu Egreta Resort și Complexul Cormoran, iar despre „Operațiunea Monstrul” din weekend-ul trecut am vorbit cu dl. Raul Tătar.

Citește mai mult…

Open Mureș - interviu cu dl. Raul Tătar

openmures2015a

În zilele de 10 și 11 octombrie a avut loc Open Mureș, competiție pe echipe ce reprezintă penultimul eveniment din calendarul Campionatului Național din acest an. 27 de pescari ce au format 9 echipe au participat la acest concurs organizat de clubul Fly Fishing Dedicated și AJVPS Mureș. Standurile au fost plasate între localitățile Deda și Gălăoaia, participanții concurând în cele 3 manșe programate, dintre care două sâmbătă și una duminică. Despre acest eveniment am discutat cu dl Raul Tătar, concurent și responsabil de pregătirea open-ului.
Citește mai mult…

Noutăți: Hardy, Winston, Orvis, Sage, Fenwick

noutatdiv2016

  • Hardy
  • Winston
  • Orvis
  • Sage & Rio
  • Fenwick
Citește mai mult…

România la Campionatul European - interviu cu dnii Boros Arpad și Alin Hirișcău

ectrentino2

Al XXI-lea Campionat European de Pescuit la Muscă se va desfășura în perioada 21-27 septembrie în Italia. Regiunea Trentino, una dintre cele mai frumoase și atractive locații pentru muscari, va găzdui această competiție la care vor participa concurenți din 12 țări cu excelente tradiții și rezultate. Concursul va cuprinde patru manșe pe râul Sarca și una pe lacul Nembia. Din România vor fi prezenți domnii Boros Arpad și Alin Hirișcău, cele două nume de care se leagă speranțele noastre pentru o clasare la individual cât mai bună. Le mulțumim pentru acest interviu oferit înainte de plecarea spre Trentino și suntem cu toții alături de ei.

Citește mai mult…

Open Bărbat - interviu cu dl. Raul Tătar

orbarbat11

Între 4 și 6 septembrie s-a desfășurat Open Bărbat, concurs ce a reprezentat și etapa a doua a Finalei Naționale de Pescuit la Muscă Artificială. Râul Bărbat intră în programul competițional al AGVPSR, diversificând astfel tipologia apelor pe care se țin concursuri - un râu foarte frumos, sălbatic, însă dificil de abordat, ce a solicitat atât fizic, cât și din punct de vedere al iscusinței pe cei 18 concurenți ce au fost prezenți pe pista situată în amonte de localitatea Hobița. Despre concursul organizat de clubul FlyFishing Dedicated am discutat cu dl. Raul Tătar.

Citește mai mult…

„Timpul s-a Oprit Între Munți” de Titus Pintea

„Timpul s-a Oprit Între Munți” este noua carte a binecunoscutului Titus Pintea. Lucrarea, apărută la Editura Aureo din Oradea, este dedicată pescuitului cu musca artificială, pasiune constantă și mod de viață al autorului ce l-a consacrat în lumea pescarilor, a creatorilor și a păstrătorilor tradițiilor în confecționarea artificialelor, a tehnicilor și a metodelor de pescuit.

Citește mai mult…

Open Someșul Rece - interviu cu dl. Mihai Vasilescu

sr2015_9

În zilele de 22 și 23 august s-a desfășurat Open-ul Someșul Rece, o nouă etapă din Campionatul Național, organizată de Aqua Transilvae Club și Aqua Fishing Club. Concursul la care au luat parte 16 pescari s-a desfășurat în partea din amonte de Lacul Valea Băii, într-una dintre cele mai frumoase locații pentru competițiile de profil. 6 manșe de muscărit pe Someșul Rece, foc de tabără, povești, dormit în cort.... un concurs aparte despre care ne-a vorbit dl. Mihai Vasilescu.

Citește mai mult…

Români la Campionatul Mondial din Bosnia și Herțegovina - Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi

bh_canada_2015

Între 16 și 21 iunie s-a desfășurat în Bosnia și Herzegovina a 35-a ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Muscă Artificială ce a reunit reprezentanți din 31 de state. Țara noastră nu a fost prezentă la această ediție, dar cu bucurie am regăsit numele a doi muscari români în echipa națională a Canadei: Ciprian Rafan și Ionuț Cotinghi. Am avut bucuria de a discuta cu ei despre acest eveniment, despre pescuitul la muscă din Canada și despre practicarea cu pasiune a acestui hobby. Le mulțumim pentru interviu și așteptăm vești de la „Transilvania”, viitoarea echipă românească din Canada.

Citește mai mult…

Open Bucovina - interviu cu dl. Adrian Ignat

bucovina_20156

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat Open Bucovina, competiție ce contează și ca primă etapă a Finalei Naționale de Pescuit Sportiv la Muscă. 20 de pescari au fost prezenți și au concurat în cele 6 manșe desfășurate pe fascinanta Bistrița Aurie, standurile fiind situate în amonte de localitatea Cârlibaba, până spre podul ce duce către Pasul Rotunda. Despre concurs am avut bucuria să vorbesc cu dl. Adrian Ignat, membru al clubului organizator Fly Fishing Bucovina și participant la această primă parte a Finalei.

Citește mai mult…

Open Zetea - interviu cu dl Adrian Trîmbițaș

2015_zetea_8

În zilele de 18 și 19 iulie s-a desfășurat Open Zetea, competiție de pescuit la muscă pe echipe din cadrul Campionatului Național AGVPS, organizată de Fly Fishing Dedicated și AVPS Târnava Mare. 30 de pescari ce au format 10 echipe au pescuit 3 manșe pe Târnava Mare, aval de baraj, un râu renumit pentru populația sa de salmonide. Detalii despre concurs ne-a oferit dl. Adrian Trîmbițaș, organizator și concurent la Open Zetea.

Citește mai mult…

Cupa 3 Lacuri, ediția a XIII-a - interviu cu dnii Dan Vasilescu și Mihai Vasilescu

3lacuri2015_1

În zilele de 11 și 12 iulie s-a desfășurat a XIII-a ediție a Cupei 3 Lacuri, eveniment deosebit ce prilejuiește reunirea spinningului și a pescuitului la muscă în cadrul aceleiași competiții. Pe Lacul Beliș-Fântânele au fost prezenți 19 practicanți ai spinningului și 8 muscari ce au concurat sâmbătă și duminică. Întrecerea s-a desfășurat după reguli specifice fiecărui stil, au rezultat două clasamente, însă bucuria participării și a reîntâlnirii a fost comună. Detalii despre acest eveniment ne-au fost oferite cu amabilitate de dl. Dan Vasilescu, organizator și participant la spinning, și de dl. Mihai Vasilescu, concurent la muscă.
Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Day, ediția a 8-a - interviu cu dl Tudor Vreme

mcd8w155

Între 26 și 28 iunie s-a desfășurat a 8-a ediție a Muscărici Fly Casting Day, cel mai important eveniment din acest an dedicat castingului. Cei 45 de participanți s-au bucurat de prezența a 6 instructori de casting și au luat parte la conferințele, prezentările, demonstrațiile, workshop-urile și la competiția de casting ce a încheiat manifestarea. Prin anvergură, organizare și program, ediția din acest an a Muscărici Fly Casting Day devine un eveniment semnificativ internațional, ridicând astfel mișcarea de casting din România la un nou nivel și statut.

Citește mai mult…

EFTTEX-2015

efttex2015_1

În perioada 11-13 iunie s-a desfășurat la Varșovia a 34-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition. Unul dintre punctele centrale de atracție ale evenimentului este Best New Products Awards, competiție la care au participat anul acesta aproape 200 de produse, grupate în 17 categorii. Noutățile din sfera pescuitului cu musca artificială nu au lipsit, cu toate că ponderea acestui sector este mai redusă comparativ cu alte stiluri de pescuit.

Citește mai mult…

Păstrăvul de Aur - interviu cu dl. Dan Săcui

pastravauds_20151

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Ic Ponor - Doda Pilii open-ul Păstrăvul de Aur, competiție tradițională din cadrul Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială al AGVPSR, organizată de Aqua Transilvae Club. În cele 4 manșe desfășurate pe Someșul Cald și Lacul Beliș au concurat 18 pescari ce s-au bucurat de vremea frumoasă, apa bună și petrecerea unui week-end dedicat muscăritului. Despre toate acestea a avut amabilitatea să ne vorbească dl. Dan Săcui, organizator și participant la acest open.

Citește mai mult…

Cupa Liliacului Carpatin - interviu cu dl Andrei Togor

liliacc2015_1

Cupa Liliacului Carpatin, primul concurs din cadrul Campionatului Național de Pescuit la Muscă Artificială al AGVPSR din 2015, a avut loc în perioada 15-17 mai pe Valea Iadului. La competiție s-au înscris 22 de pescari, care au concurat în 6 manșe pe cele 3 piste de concurs poziționate în amonte și aval de Lacul Leșu. Despre a II-a ediție a Cupei Liliacului Carpatin am vorbit cu dl. Andrei Togor, reprezentant al Asociației Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, cea care organizează și promovează acest open.

Citește mai mult…

Woman's Fly Casting Day - interviu cu dl Gabriele di Florio

wfcdgdf2015_1

Pe 18 aprilie s-a desfășurat în lunca Neajlovului, în apropiere de București, un curs de inițiere în casting pentru doamne și domnișoare, acțiune organizată de Carpatica Fly Fishing în cadrul programului FRPMA pe 2015. Vreme bună, atmosferă destinsă și premisa unui viitor pescuit la muscă mai elegant și mai grațios. Domnul Gabriele di Florio, instructor acreditat IFFF și membru al clubului Carpatica Fly Fishing, a susținut acest curs și a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre acțiunea de sâmbătă.
Citește mai mult…

Muscărici Fly Casting Open ediția a II-a - interviu cu dl Tudor Vreme

muscarici_open_20151

Pe data de 18 aprilie a avut loc a II-a ediție a Muscărici Fly Casting Open, concurs organizat de Clubul Muscăricilor din Timișoara. La evenimentul desfășurat pe malul râului Timiș, la Sag, au participat 16 concurenți care s-au înscris în cele două probe de casting, precizie și distanță. Despre atmosfera de la acest open și promovarea castingului în România am discutat cu dl Tudor Vreme, organizator și președinte al Clubului Muscăricilor.

Citește mai mult…

Noutăți: Simms & Scott

scott_16032015

În zilele de 14 și 15 martie, în cadrul unui eveniment local organizat în apropiere de Bruxelles, a avut loc prezentarea noilor produse de la Simms și Scott de către reprezentanții Flyfish Europe. Le mulțumim domnilor Sascha Bachman și Thibaut Giband pentru video-prezentările acordate site-ului nostru. Citește mai mult…

Programul competițional intern - 2015

valea_gurhiului_1987

Săptămâna trecută au fost avizate în cadrul ședinței Comisiei de Competiții a AGVPS Calendarul competițional intern pe 2015 și Instrucțiunile privind organizarea concursurilor de pescuit sportiv la muscă.

Citește mai mult…

Roselies 2015 - sărbătoarea muscăritului!

fdlpalmr2015_1

Pe 31 ianuarie și 1 februarie a avut loc la Roselies, lângă Charleroi, a XX-a ediție a Târgului internațional de pescuit la muscă Fête de la pêche à la mouche, invitat de onoare fiind Irlanda. La eveniment au participat peste 60 de firme ce comercializează materiale, scule și îmbrăcăminte dedicate acestui stil de pescuit și circa 30 de firme și ghizi ce oferă servicii de turism și pescuit la salmonide în ape publice și private.

Citește mai mult…