Open Bărbat - interviu cu dl. Raul Tătar

barbat2017_09

Cea de-a III-a ediție a concursului de pe râul Bărbat s-a desfășurat în perioada 14-16 iulie, la eveniment participând 14 pescari. Condițiile meteo și nivelul râului au fost bune, ceea ce a facilitat pescuitul pe una dintre cele mai solicitante piste de concurs din țară. Domnul Raul Tătar, organizator și participant la acest open, ne-a acordat cu amabilitate interviul de mai jos.

barbat2017_04

Ce ne puteți spune despre ediția a III-a a Openului Bărbat?

Raul Tătar:
A fost cea mai reușită etapă, din toate punctele de vedere. Au fost 14 participanți și s-au prins 280 de pești, ceea ce pentru un râu unde este doar păstrăv este foarte mult. Peștii au fost mari, majoritatea capturilor au fost între 20 și 25 de cm, exemplare sănătoase și bătăioase. Atmosfera a fost extraordinară, ne-am simțit excelent.

barbat2017_06

Cum au fost apa și vremea?

Raul Tătar:
Apa a fost cristal, așa cum este aici de obicei, destul de scăzută. Vremea a fost super, ceea ce ne-a permis să pescuim în condiții foarte bune.

barbat2017_07

Cine a prins cel mai mare păstrăv?

Raul Tătar:
Nicu Robu a câștigat titlul pentru cea mai mare captură cu un păstrăv de 25,2 cm.

barbat2017_10

Cum a arătat clasamentul?

Raul Tătar:
Eu m-am clasat pe locul I, Darius Berindei pe locul al II-lea și Gigi Hădăreanu pe locul al III-lea.

barbat2017_11

Ce imitații s-au folosit?

Raul Tătar:
S-a pescuit la nimfă, la uscată nu cred că s-a prins, eu am scăpat astăzi un păstrăv de vreo 30 de cm la uscată. S-au folosit pheasant tail-uri cu guler portocaliu, dar și nimfe negre și verzi. Acestea au fost cele mai eficiente.

barbat2017_02

Câteva cuvinte despre gazde și cine v-a ajutat la organizarea evenimentului ?

Raul Tătar:
Ca de obicei, am stat la pensiunea Marmis, condițiile au fost foarte bune, noi am adus mâncare și în fiecare seară am făcut grătar. De asemenea, am beneficiat de o sponsorizare cu produse din partea firmei domnului Constantin Buzea. Mulți dintre concurenți au venit cu familia... a fost mai mult decât un concurs, a fost o adunare între prieteni, o adevărată atmosferă de tabără.

barbat2017_12

Ce planuri aveți pentru acest an și câteva cuvinte despre participarea la Mondialul din Slovacia...

Raul Tătar:
Anul acesta mai avem două concursuri de organizat, cel din Deltă și cel de pe San, îmi doresc să fie la fel de reușite ca acest open. Sper ca pentru Campionatul Mondial să mai reușesc să fac 1- 2 antrenamente. Până acum am fost doar la un antrenament și sunt foarte surprins de ceea ce am găsit acolo: foarte puțini pești în râuri unde altă dată prindeai la fiecare lansare. După această primă ieșire am rămas cu un gust foarte amar, ar fi bine ca situația să se schimbe pentru că altfel vom avea un Campionat Mondial nereușit.