Stacks Image 2346

Polish Quills - poloneze anorexice


Râurile poloneze, precum San și Dunajec, ne oferă nu doar posibilitatea unor excelente sejururi de pescuit, ci și întâlnirea cu diverși pescari locali cu experiențe și cunoștiințe deosebite. Unul dintre aceștia este Arek Wyroslak. Muștele sale, unde quill-ul de păun este adesea prezent, combină finețea și simplitatea. Adevărate minuni de o eficacitate redutabilă.

Arek Wyroslak, un pescar polonez de 41 de ani, originar de pe malurile râului San, este unul dintre acești pescari al cărui talent a ajuns cunoscut în toată Europa. Creațiile sale pot fi admirate la numeroase târguri internaționale de pescuit la muscă. Arek pescuiește din copilărie, fiind inițiat în tainele acestui sport de către tatăl său, un pescar pasionat. Datorită unui coleg, Arek descoperă pescuitul la muscă în 1995 și „dez-leagă” două muște, singurele pe care le-a cumpărat în întreaga sa viață. Devine pasionat de legarea muștelor artificiale, pasiune de care se va molipsi și tatăl său, dar, lucru straniu, acesta din urmă, tot nu pescuiește la muscă....
Stacks Image 2349
Arek începe legarea muștelor după ore grele de muncă. Ore grele, deoarece el este miner la exploatarea de la Jas-Mos, săpând la adâncimi de peste 800 de metri. Oricine va fi surprins să vadă cu câtă dexteritate Arek leagă o muscă uscată pe un cârlig de 20, cu câtă ușurință trece de la pichamăr la dubbing și la penele cele mai ușoare.

Stacks Image 2359
Toate muștele lui Arek au un punct comun: simplitatea. Nu există niciodată foarte mult dubbing, nici prea mult CDC, doar un singur quill pentru a sugera corpul segmentat al muștei și foarte puțin din penele de cocoș pentru a confecționa un guler sau un montaj tip parașută. Cârligele sunt din sârmă fină. Rezultatul pe apă este extraordinar, în special în ceea ce privește micile efemeride: în momentul ecloziunii este adesea dificil să distingi originalul de copie.

Stacks Image 2362
Muștele lui Arek se caracterizează prin autenticitate chiar și în ceea ce privește cârligele, unele dintre acestea fiind făcute manual. Arek pregătește el însuși quills-urile din care confecționează corpul unora dintre muștele sale. Aceste quills-uri provin doar din ochiul penei de păun. Ele sunt curățate manual, iar apoi vopsite la cald. Sunt disponibile în 12 culori dintre care una naturală. Calitatea acestor quills-uri este deosebită și pot fi achiziționate direct de pe siteul Polish Quills (http://www.polishquills.com), societatea datorită căreia Arek își vinde astăzi produsele în întreaga Europă. Dar aceasta nu este totul!

Stacks Image 2365
Nemulțumit de culoarea și textura dubbing-urilor din comerț, Arek și-a creat propria sa gamă care a luat naștere după luni de cercetare și de încercări în ceea ce privește texturile și culorile. Conform celor spuse de către Arek și de tatăl său, culorile dubbing-urilor din comerț erau prea americane. Vizitați site-ul Polish Quills și admirați creațiile lui Arek cu o surprinzătoare forță de sugestie și eficacitate deosebită.

Site: http://www.polishquills.com