ace de pescuit la musca

Partridge... ac nou, design de 200 de ani!


Firma britanică Partridge of Redditch este prezentă de la sfârșitul secolului al XIX-lea în topul mondial al producătorilor de ace de pescuit. Ea reprezintă inovația și dezvoltarea tehnologică din acest domeniu de nișă. Cu o tradiție bogată, cu figuri contemporane marcante precum Alan Bramley, Partridge of Redditch este sinonimă cu istoria modernă a pescuitului la muscă.

Mustad, lider mondial în domeniul acelor de pescuit, a cumparat în 1996 firma britanică, dar păstrează separat acest brand și gama sa de produse. În afara rațiunilor de marketing pentru păstrarea intactă a brand-ul Partridge, există și anumite fapte istorice... în 1870 când Mustad și-a început producția de ace, a apelat la specialiștii din Redditch pentru a rezolva anumite dificultăți tehnice.
classic spider, ace pentru pescuit la musca
De curând Partridge a lansat o nouă gamă de ace de pescuit. Classic Spider, ac specializat pentru legarea delicatelor muște North Country Spiders, cu o curbură rotundă și deschidere mare, tijă scurtă și diametru fin, rezistență crescută prin tratare termică și forjare, ochi drept. Este tipul de cârlig așteptat de ani de zile de puținii, dar pasionații practicanți ai pescuitului cu muște de tip North Country Spiders.

T. E. Pritt sau W. C. Stewart, părinți ai acestui stil de pescuit, recomandau în urmă cu peste 100 de ani modele asemănătoare pentru legarea finelor și eficientelor muște, dar până acum trebuia să optăm între diferite modele ce respectau doar parțial caracteristicile unui ac clasic. După ani de zile nu mai trebuie să alegem între ace grele (utile pentru omiprezentele nimfe), cele cu diferite curburi futuriste sau cele cu tije de dimensiuni extreme. Partridge of Redditch, cu a sa istorie în spate, a înțeles ușor că mai puțin este mai mult, iar clasicul presupune și cunoașterea și respectarea tradiției.
classic spider, ace de pescuit la musca
Gama Classic Spider se produce în mărimile 12, 14 și 16, urmând ca în viitor să fie introduse și mărimile 18 și 20. Avem doar varianta cu contraspinul, dar acesta este fin și poate fi ușor aplatizat în cazul în care practicăm C&R.

website:
http://www.partridge-of-redditch.co.uk