lanseta pescuit la musca

Hardy Sintrix Zenith 9' #4


Firma britanică Hardy, alături de asociata Greys, este un actor de cea mai mare importanță pentru piața materialelor de pescuit la muscă. Numele său este similar cu al inovației. După doi ani, inginerii au reușit să integreze ultimele cercetări efectuate în domeniul tehnologiei carbonului, ceea ce a dus la crearea unei noi lansete: Hardy Zenith Sintrix.
lanseta pescuit la musca

Eleganță


Primul lucru care ne atrage atenția este gradul de finisare a produsului. Lanseta este livrată într-un tub de aluminiu. În interior, găsim într-o husă neagră, cele patru segmente ce compun lanseta Sintrix. Segmentele au un căpăcel pentru protecție și un marcaj pentru o aliniere perfectă în momentul asamblării. Lanseta are culoarea verde-măsliniu, inelele sunt din titan, cu memorie, matisate cu mătase verde închis. Suportul mulinetei are un design original, Skeleta, din aluminiu gri pe fond galben, logo-ul Hardy fiind pus în valoare. Mânerul lansetei este foarte comod, realizat, de asemenea, din materiale de calitate superioară și cu un finisaj de excepție.

Societatea 3M este cea care a dezvoltat pentru Hardy o rășină specială numită Sintrix (Silicon Nano Matrix) ce permite reducerea diametrului carbonului, întregul material beneficiind de o extraordinară rezistență. Astfel, s-a reușit reducerea greutății cu 30% și o creștere a rezistenței cu 60%.

Partener polivalent


În ciuda aspectului foarte fin, lanseta prezintă o rezistență mult peste normal. Folosirea unui șnur de tip WF ne oferă senzația că lanseta lucrează singură, fără nici un efort din partea noastră, iar firul se mișcă cu o extraordinară ușurință. Lanseta oferă o precizie deosebită în poziționarea firului pe apă datorită echilibrului său, dar și diametrului inelelor și poziției acestora.

Puterea lansetei poate fi utilizată pe deplin, ceea ce o recomandă pentru pescuitul în râu, la păstrăv sau la lipan, cu muscă uscată sau la nimfă, peștii mari fiind ușor scoși grație acțiunii ferme și echilibrate. Să pescuiești cu Zenith Sintrix este un regal, lansarea la orice distanță făcându-se cu o ușurință și o precizie greu de imaginat. Acțiunea sa de vârf și echilibrul prezentat fac posibile lansări chiar cu un lider foarte lung, contra unui vânt ușor. Pentru sezonul viitor, lanseta Zenith Sintrix 9'#4 se prezintă ca un adevărat partener de pescuit, mai ales prin polivalența sa. Contracandidatele americane ale lansetei Zenith Sintrix sunt mai rigide, ceea ce o face preferată de majoritatea europenilor. Deși proprietățile sale fizice o poziționează pe primul loc, gradul de finisare o ridică la statutul de produs de lux. Seria Hardy Zenith Sintrix este de la 8'#4 la 10'#8
Lungime: 9' #4
Segmente: 4
Greutate: 81g
Inele: Fuji, titan
Suport mulinea: Skeleta
Tub: aluminiu, husa neagra compartimentata in patru sectiuni
Preț: 650 Euro
Website: http://fly.hardyfishing.com/en-gb/home/