dubbing materiale cauciuc legat muste

Flexodub


„Nici prea rigid, nici prea elastic / În plastic, e fantastic!”

Piesa Plastic, din 2002, a formației Camioane'n mulțime, descrie cel mai bine genul de muște, originare din Statele Unite, folosite inițial pentru black-bass. Au trecut oceanul și în câțiva ani au ajuns prezente în cutia fiecărui european, folosite în lac sau în râu. Se pot face comentarii din punct de vedere estetic, dar eficiența lor este de netăgăduit. Comportamentul în apă al micilor fibre de cauciuc este greu de imitat prin folosirea altor materiale și imprimă acestora o vibrație care nu-i lasă indiferenți pe pești.

materiale pentru legat muste

Montaj


Fibrele pot fi montate în modalitați diverse. Este un material rezistent, fapt ce-i crește plaja de utilizare. Acestea pot fi prinse lateral pentru a sugera picioarele insectelor, ceea ce este utilizarea lor principală. De asemenea, pot fi folosite pentru construcția corpului (caz remarcabil pentru imitația chironomidelor), pentru imitațiile de insecte terestre sau chiar pentru a da viață unor modele clasice.

Regula de aur este următoarea: Cu cât sunt mai fine fibrele de cauciuc, cu atât vibrează mai amplu.

Fibrele de cauciuc sunt produse de numeroase firme, sub diferite denumiri: Flexi floss, Spanflex, Elasti-dub, round rubber legs, rubber hackles șamd.

materiale dubbing muste flexodub

Flexodub


Vă supun atenției un nou produs: Flexodub produs de firma JMC - Mouches de Charette. Datorită structurii fibrelor din compoziția sa, Flexodub poate să fie folosit simplu sau în combinație cu alte materiale naturale sau sintetice. Extraordinara mobilitate a fibrelor oferă muștelor un plus de viață și de atractivitate.

Prețul setului cu 10 culori: 25 Euro
Producător: Mouches de Charette
Website: www.mouchesdecharette.com