lanseta pescuit la musca gloomis

G. Loomis NRX 9ft #4


De aproape 30 de ani firma Loomis a prezentat pe piața mondială lansetele sale revoluționare, ușoare și rezistente, care sunt un punct de referință în întreaga lume. În Europa, bețele din seria GLX, lansate în 1993, sunt punctul de referință al oricărui pescar. De asemenea, lansetele IMX au reprezentat revoluția în domeniul pescuitului la muscă pentru epoca lor. Anul acesta, Loomis a scos pe piață un nou model: seria NRX bazată pe dezvoltarea tehnologiei din domeniul rășinilor Nano-Silica și pe experiența lui Steve Rajeff, director de creație la în cadrul firmei Loomis. Inginerii au reușit să pună la punct o tehnologie avansată pentru producerea acestor lansete, combinație între un grafit cu număr mare de module, un design sobru și elegant, componente ultrafine și o nouă rășină. Loomis consideră că noua serie NRX este mai ușoară cu 20% și mai rezistentă cu 25% comparativ cu precedenta serie de top GLX.

Comfort și putere


Din punct de vedere estetic noua lansetă NRX are un design sobru și este foarte ușoară, cu inele cu memorie, pentru a evita deformarea plastică sau chiar spargerea în cazul celor ceramice, inele adoptate practic pentru toate lansetele Loomis din zilele noastre. Inelele sunt realizate dintr-un aliaj de nichel și titan și, de asemenea, sunt foarte fine. În cazul unui soc ele nu suferă o deformare plastică, revin la forma inițială, si sunt mult mai durabilile.
Lanseta este gri, cu mufele și matisajul inelelor realizate cu mătase albastră. Suportul mulinetei este tot gri-carbon, cu un model de prindere al mulinetei foarte practic, dar și estetic. Toate lansetele din această serie sunt din patru segmente, ceea ce le oferă un mare avantaj la transport. Finisarea este ireproșabilă.

Cunosc bine seria StreamDance GLX, dar trebuie să recunosc (cu o oarecare durere venită după etapa sceptică, dar și datorită prețului) că noile NRX sunt mai ușoare și mai echilibrate. Acțiunea vârfului este mai directă, iar curbura este perfectă atât la lansare cât și la un drill dificil. Acțiunea lansetei este mult mai concentrată spre vârf decât în cazul seriei GLX, însă lucrează pe întreaga lungime a lansetei, putem să o numim logaritmic-progresivă, oferă o rezervă a acțiunii deosebit de agreabilă chiar și pentru cazurile în care lansăm la distanță foarte mică.

Manipulabilă și ușoară


Lanseta din seria NRX #4 poate fi folosită cu ușurință și în cazul unui fir de #3-4 așa cum e cazul pentru Airflo Delta sau pentru cele de mătase naturală. Datorită acțiunii sale se comportă excelent în pescuitul cu nimfe de suprafață sau intermediare. Pentru pescuitul la muscă uscată această lansetă este perfectă datorită acțiunii sale rapide și a greutății reduse.

Din punctul meu de vedere aș avea de făcut două mici reproșuri: primul este referitor la culoarea albastru-închis folosită atât pentru matisaj dar și pentru tubul de protecție al lansetei realizat din carbon... știu că este subiectiv, dar îmi este greu cu albastru pe un râu de munte... al doilea reproș este mai degrabă o speranță... o lansetă de 11ft sau 12ft pentru umedă, realizată de Loomis (speranțe am pentru că primul pas pentru piața europeană a fost făcut în momentul în care au lansat Max Czech Nymph GLX... )
NRX Trout
Model
Lungime
Linie
Acțiune
Putere
Pret
NRX 1083-4 FLY
9' - 2,74m
#3
Mediu-Vârf
Rapid moderată
730 €
NRX 1084-4 FLY
9' - 2,74m
#4
Mediu-Vârf
Rapidă
744 €
NRX 1085-4 FLY
9' - 2,74m
#5
Mediu-Vârf
Rapidă
750 €
NRX 1086-4 FLY
9' - 2,74m
#6
Mediu-Vârf
Rapidă
754 €