Stacks Image 2372

Materiale


Teste și comparații, prezentarea produselor mai noi sau mai vechi, diferite firme... tot ceea ce ne face să pierdem în magazinul de pescuit câteva ore fară să ne dăm seama.
Stacks Image 2083

Airflo: Super-Dri


Testând și folosind cele mai noi materiale, Airflo a dezvoltat noua serie Super-Dri ce stabilește noi standarde pentru șnururile flotante. Acestea sunt realizate dintr-un polimer de ultimă generație ce face ca la suprafața materialului să nu adere apa și nici celelalte impurități. Caracteristicile noului polimer reduc la minimum forța de frecare, permițând lansări foarte lungi, și crește flotabilitatea...
Stacks Image 2368

Polish Quills


Muștele lui Arek se caracterizează prin autenticitate chiar și în ceea ce privește cârligele, unele dintre acestea fiind făcute manual. Arek pregătește el însuși quills-urile din care confecționează corpul unora dintre muștele sale. Aceste quills-uri provin doar din ochiul penei de păun. Ele sunt curățate manual, iar apoi vopsite la cald. Sunt disponibile în 12 culori dintre care una naturală.
pescuit la musca

Lansete din fibră de sticlă


În majoritatea lucrărilor introductive sau în dicționare putem observa că lansetele de pescuit la muscă artificială sunt clasificate în trei grupuri, ordonate, de asemenea, temporal.
Stacks Image 11

Mulinetele Waterworks-Lamson


Apariția firmei Waterworks-Lamson este rezultatul unei lungi activități în domeniul designului și în sfera sportului.

La începutul anilor '90, experții de la C1 Design Group erau foarte bine cunoscuți în lumea ciclismului datorită proiectării unui nou sistem de pedale, a sistemelor de suspensie pentru biciclete, dar și a unor noi cadre de bicicletă.

Între 1995 și 1998, grupul intră în lumea pescuitului la muscă sub numele Waterworks. Colaborarea cu firma Sage a condus la apariția Sage Center Axis și la lansarea seriei de mulinete Sage 3000.
pescuit la musca

G.Loomis - PRO4x


La începutul verii a apărut în magazinele din Europa noua serie de lansete Pro4x a firmei americane G. Loomis. Blank-urile sunt dezvoltate pe tehnologia de vârf a firmei - NRX, cea care stă la baza seriei premium cu același nume. Lanseta se adresează muscarilor începători sau de nivel mediu, cărora le oferă posibilitatea obținerii unor performanțe deosebite în condiții de preț mediu.
pescuit la musca

Leicht - mulinete de calitate, design individual


Îți atrag privirea imediat. Prima impresie este cromatica... de la combinații de culori neobișnuite pentru acest sport, la formule clasice. Apoi forma, materialele și calitatea finisărilor. Sunt mulinete Leicht, realizate din aluminiu, oțel și carbon de cea mai înaltă calitate, frâna etanșă și performantă, iar unele modele sunt unicate, fiind realizate după specificațiile utilizatorului.
mulinete

Thierry Haart - Mulinete din Mileniul III


Haart este, fără îndoială, un nume predestinat fabricării de mulinete de pescuit la muscă. Dacă tinerele generații de pescari nu fac imediat legătura, cei mai vârstnici își pun întrebarea dacă există vreo legătură între cel despre care vom vorbi în continuare și Ari T. Hart, creatorul faimoaselor mulinete ATH. Nu există nici o legătură între cele două nume de mulinete, exceptând seriile limitate și artizanale, calitatea și inovația.
Stacks Image 902

AIRFLO - Fabricat în Țara Galilor


Linia este cel mai solicitat material din echipamentul pescarului la muscă: la lansare, la recuperare, la drill; de ea depinde ca muștele să evolueze la o anumită adâncime sau să fie lansate la o anumită distanță. De asemenea, este singurul material față de care muscarul are pretenții speciale în ceea ce privește calitatea. Firma Airflo, originară din Țara Galilor, reprezintă unul dintre producătorii și inovatorii de top din domeniul liniilor de pescuit la muscă.
Stacks Image 12

Winston GVX


Seria de lansete GVX produse de R. L. Winston a primit premiul special al juriului Fly Fishing America's 2012, ceea ce reprezintă recunoașterea sa ca premiantă în clasa celor mai bune lansete.
snowbee

Snowbee - Prestige 10ft, 3wt


Snowbee este o firmă ce se distinge prin calitatea produselor sale și a finisajului acestora, iar seria lansetelor Prestige de 10 picioare, cu 7 opțiuni pentru greutate, se profilează drept un candidat serios în topul lansetelor polivalente, adaptabile de la pescuitul la muscă uscată și până la cel cu nimfe, de la pescuitul în mici râuri de munte până la cel în lacuri. Oricine cunoaște marca știe că sunt puține firme care pun un accent deosebit pe finisaj așa cum o face Snowbee, ale cărei produse surprind prin raportul calitate-preț, alături de garanția pe viață pentru primul cumpărător.
gutermann

Gütermann - fire de mătase pentru legat muște


În Munții Pădurea Neagră găsim unele dintre cele mai frumoase cursuri de apă, celebrul râu Gutach în care a pescuit la muscă și Ernest Hemingway, dar și renumita firmă Gütermann ce produce de peste 145 de ani fire pentru industria textilă.
pescuit la musca, nailon

STROFT - monofilamente de top


Sezonul se apropie... pregătim prima partidă, legăm câteva muște pentru debut, inspectăm materialele.... printre ele se află și rolele de nailon...
Unul dintre lucrurile importante pentru reușita zilei de pescuit este încrederea în materialele folosite... încrederea în posibilitățile lansetei, încrederea în caracteristicile șnurului, în eficacitatea muștei, dar mai ales în veriga cea mai subțire a întregului lanț, nailonul de care legăm musca.
snur de pescuit la musca

Șnurul din mătase naturală


Este un produs prezent, mai degrabă, în cărțile de istoria pescuitului sau în vechile lucrări. Maximum 2-3 producători pot fi văzuți la marile târguri de profil. Prezența lor este sinonimă cu apariția unei mașini de epocă Duesenberg la un eveniment auto din zilele noastre. Ne înghesuim la acele standuri, le vedem și afirmăm ca Moromete: „Așa ceva nu există!”. Punem mâna pe liniile din mătase cu o atenție și cu o reținere similare cu cele pe care le avem la atingerea ceasurilor de lux. Sunt făcute manual, cu o grijă pentru detalii și la un nivel de calitate dincolo de orice comparație cu șnururile sintetice, în cazul în care ne-am mai aduce aminte de ele în acele momente.
laseta temple fork

Temple Fork - BVK 10' #4


Firma americană Temple Fork colaborează cu cei mai mari specialiști din domeniul pescuitului pentru a crea modele excepționale de lansete de muscă. Ea reprezintă o concurență serioasă pentru marii fabricanți din Statele Unite. Lefty Krehs a colaborat cu Filip Palliot pentru a realiza noua gamă de lansete BVK, cea care a devenit un adevărat succes de piață.
Stacks Image 13

Classic Spider - Partridge of Redditch


De curând Partridge a lansat o nouă gamă de ace de pescuit. Classic Spider, ac specializat pentru legarea delicatelor muște North Country Spiders, cu o curbură rotundă și deschidere mare, tijă scurtă și diametru fin, rezistență crescută prin tratare termică și forjare, ochi drept. Este tipul de cârlig așteptat de ani de zile de puținii, dar pasionații practicanți ai pescuitului cu muște de tip North Country Spiders.
lansetă sage one, pescuit la musca

Sage ONE


Ultima serie de lansete Sage ONE, vârful de gamă a firmei Sage, beneficiază de noua tehnologie denumită Konnectic. Noul sistem de fabricare a lansetelor se bazează pe fibra compozită cu un număr ridicat de module și pe un proces de compresie de înaltă precizie. Astfel, rezultă o mai bună optimizare a îmbinărilor fibrelor ce oferă o rezistență crescută la torsiune, o reducere cu 25% a greutății și o precizie ridicată la lansare dată de lipsa vibrațiilor parazite. Lansetele Sage ONE beneficiază de o finisare de lux, sun echipate cu inele de înaltă calitate și un suport de mulientă cu inserție de lemn.
hardy sintrix zenith

Hardy Sintrix Zenith 9' #4


Firma britanică Hardy, alături de asociata Greys, este un actor de cea mai mare importanță pentru piața materialelor de pescuit la muscă. Numele său este similar cu al inovației. După doi ani, inginerii au reușit să integreze ultimele cercetări efectuate în domeniul tehnologiei carbonului, ceea ce a dus la crearea unei noi lansete: Hardy Zenith Sintrix.
gloomis lanseta seria nrx trout

G. Loomis - Seria NRX Trout


Anul acesta, Loomis a scos pe piață un nou model: seria NRX bazată pe dezvoltarea tehnologiei din domeniul rășinilor Nano-Silica și pe experiența lui Steve Rajeff, director de creație la în cadrul firmei Loomis. Seria NRX Trout pare să impună un nou standard pe piața lansetelor.
materiale pentru pescuit la musca dubbing

Flexodub


Vă supun atenției un nou produs: Flexodub produs de firma JMC - Mouches de Charette. Datorită structurii fibrelor din compoziția sa, Flexodub poate să fie folosit simplu sau în combinație cu alte materiale naturale sau sintetice. Extraordinara mobilitate a fibrelor oferă muștelor un plus de viață și de atractivitate.
lansete pentru pescuit la musca umeda

Bețe pentru muscă umedă


Pescuitul specializat la muscă umedă presupune o lansetă cu o lungime de peste 10’ - unii specifică între 11’ si 13’ - acțiune medie, un fir fin, #3 - #4, adesea fiind preferat cel din mătase naturală cu profil paralel, negresat. Sunt prezentate, din perspectiva pescuitului la muscă umedă, trei modele de lansete de muscă cu dimensiunea de peste 10’, și anume: Vision Cult 10’8”#3, JMC Elite 11’6”#3/4 și Greys XF2 Streamflex 11’#3.