Fête de la Pêche à la Mouche – 2018

fdlpalm2018_120350
La sfârșitul lunii ianuarie a avut loc la Charleroi a XXIII-a ediție a târgului internațional de scule și materiale pentru pescuit la muscă Fête de la Pêche à la Mouche. Organizat de L'Amicale des Pêcheurs à la Mouche de Charleroi, acesta a reunit în jur de 100 de expozanți din Belgia, Franța, Cehia, Polonia, Austria, Norvegia, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Spania și Luxemburg. Departe de a putea fi comparată ca anvergură cu principalele evenimente similare din Marea Britanie, Franța sau Germania, acțiunea de la Charleroi are însă câteva trăsături speciale care o individualizează și-i conferă un caracter aparte.


Citește mai mult...

Păstrav la babaroase

Troutbait1.1_edited-11
Marketing-ul nu doarme, producătorii nu se odihnesc, iar presa de specialitate veghează și promovează noile trenduri. De fapt, se muncește la apariția unui nou stil de pescuit. Nume oficial nu are încă, dar putem să-l descriem pe scurt: pescuitul păstrăvului la babaroase.

De aproape o săptămână răsfoiesc revista Angelsee aktuell. Numărul este dedicat specialiștilor într-ale păstrăvului, ceea ce este evidențiat pe prima pagină cu litere de-o șchioapă: Für Forellenspezialisten. În cele 52 de pagini poți vedea și citi despre lacuri cu un luciu de apă respectabil - ceva situat între crescătorie și lac natural - recorduri, păstrăvi cât somonii, diverse tehnici și materiale.
Citește mai mult...