Târguri

Fly Fishing Expo 2022 - interviu cu dl Darius Scoică

ffesibiu2022_02_900

A doua ediție a Fly Fishing Expo s-a desfășurat la Poiana Neamțului, Valea Avrigului, în zilele de 7 și 8 mai. Despre eveniment, organizare, invitați și acțiunile desfășurate pe parcursul celor două zile ne-a vorbit dl. Darius Scoică, președintele Asociației Fly Fishing Club Sibiu, căruia îi mulțumim pentru informațiile oferite.


Citește mai mult…

Fly Fishing Expo 2021 - interviu cu dl Darius Scoică

ffcs29042021_15900

În zilele de 24 și 25 aprilie s-a desfășurat la Poiana Neamțului, Valea Avrigului, prima ediție a Fly Fishing Expo 2021, eveniment în cadrul căruia au avut loc prezentări de echipamente de pescuit, ateliere de legat muște, demonstrații de casting, discuții despre bunele practici în repopularea apelor și acțiuni de promovare a turismului tematic. Despre cum au decurs cele două zile ale acestei prime ediții am discutat cu domnul Scoică Darius Aurel, președintele Asociației Fly Fishing Club Sibiu, căruia îi mulțumim pentru interviul acordat.


Citește mai mult…

EFTTEX 2019 - 13-15 iunie, Bruxelles

efttex2019_plm_99

A 38-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment la care participă cele mai cunoscute nume din industrie, s-a desfășurat în acest an la Bruxelles, în perioada 13-15 iunie. Peste 200 de firme din 40 de țări au fost prezente pentru a expune produse, a face cunoscute ultimele noutăți, a găsi noi parteneri de afaceri și a stabili viitoarele strategii de piață.


Citește mai mult…

EFTTEX 2018 - partea a II-a

efttex2018_ii_02

Partea a II-a din prezentarea European Fishing Tackle Trade Exhibition, eveniment desfășurat la Amsterdam în perioada 28-30 iunie. Monofilamente, ochelari, îmbrăcăminte și accesorii... firme și noile produse propuse de acestea în domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

EFTTEX 2018 - partea I

efttex2018_i_03

A 37-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie la Amsterdam, eveniment ce a reunit peste 220 de firme din 38 de țări. Este întâlnirea europeană a marilor producători și distribuitori de unelte de pescuit și putem distinge cel puțin trei zone de acțiuni și activități complementare: prima privește lobby-ul și reprezentarea intereselor industriei pescuitului recreativ la nivelul Uniunii Europene, a doua are o dimensiune strict economică ce vizează relațiile dintre producători și distribuitori, iar a treia, cea mai importantă pentru publicul larg, se referă la prezentarea noutăților din domeniul pescuitului recreativ.

Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea II

efttex_buda_093

Partea a doua a prezentării EFTTEX 2017, Budapesta


Citește mai mult…

EFTTEX 2017, Budapesta - partea I

efttex2017_i_040

A 36-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie la Budapesta, revenind aici după o pauză de 8 ani. Sute de distribuitori au fost prezenți la standurile celor 223 de firme producătoare participante la acest târg.

EFTTEX este unul dintre principalele evenimente anuale unde pot fi observate noutățile din domeniu și tendințele pieței de profil. O primă remarcă este prezența ridicată a firmelor din Asia - 28%, China fiind țara cea mai bine reprezentată (12% dintre expozanți). Nu este o surpriză foarte mare, deoarece multe firme mari – inclusiv din elitistul domeniu al pescuitului la muscă – și-au externalizat producția pe acest continent. Discuția pe care am surprins-o între britanicul de la Hardy/Pure Fishing care îl saluta pe un reprezentant al unei firme asiatice descrie foarte bine situația: „-Bună! Tot pentru noi produci 24 de ore din 24? -Da, desigur!”

Citește mai mult…

EFTTEX 2016

efttex2016_00

A 35-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition a avut loc anul acesta la Amsterdam, în perioada 16-18 iunie. Peste 2800 de profesioniști din industria pescuitului sportiv și 200 de expozanți din 35 de țări s-au întâlnit în cadrul acestui eveniment ce va defini piața sculelor de pescuit și evoluția sa pentru următorul an.

Citește mai mult…

Sărbătoarea pescuitului la muscă - Charleroi, 2016

fpm2016_51

În zilele de 30 și 31 ianuarie s-a desfășurat a XXI-a ediție a târgului internațional Fête de la Pêche à la Mouche, eveniment organizat de clubul L'Amicale des Pêcheurs à la Mouche de Charleroi. Au fost prezenți peste 90 de expozanți din Belgia, Franța, Cehia, Polonia, Austria, Norvegia, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Spania și Luxemburg. Ultimele noutăți sau obiecte de colecție, materiale clasice sau moderne, produse de serie sau unicat, excursii și oferte de ghid în Europa, America de Nord, America de Sud sau Noua Zeelandă... un adevărat corn al abundenței pentru pescarii la muscă. Dincolo de această diversitate și bogăție a tot ceea ce este legat de muscărit, se poate remarca atmosfera extraordinară din cadrul târgului: nu sunt vizitatori și expozanți, ci prieteni care se întâlnesc de 21 de ani la sfârșitul lunii ianuarie. Organizatorii au reușit să transfere evenimentului atmosfera din cadrul clubului lor și să facă dintr-o acțiune comercială un vehicul de promovare a pescuitului la muscă. Despre Fête de la Pêche à la Mouche am vorbit cu dl. Marc Lison, reprezentant al clubului L'Amicale des Pêcheurs à la Mouche de Charleroi.

Citește mai mult…

EFTTEX-2015

efttex2015_1

În perioada 11-13 iunie s-a desfășurat la Varșovia a 34-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition. Unul dintre punctele centrale de atracție ale evenimentului este Best New Products Awards, competiție la care au participat anul acesta aproape 200 de produse, grupate în 17 categorii. Noutățile din sfera pescuitului cu musca artificială nu au lipsit, cu toate că ponderea acestui sector este mai redusă comparativ cu alte stiluri de pescuit.

Citește mai mult…

Roselies 2015 - sărbătoarea muscăritului!

fdlpalmr2015_1

Pe 31 ianuarie și 1 februarie a avut loc la Roselies, lângă Charleroi, a XX-a ediție a Târgului internațional de pescuit la muscă Fête de la pêche à la mouche, invitat de onoare fiind Irlanda. La eveniment au participat peste 60 de firme ce comercializează materiale, scule și îmbrăcăminte dedicate acestui stil de pescuit și circa 30 de firme și ghizi ce oferă servicii de turism și pescuit la salmonide în ape publice și private.

Citește mai mult…

EFTTEX 2014

efttex2014_1

În perioada 12-14 iunie s-a desfășurat la Bruxelles a 33-a ediție a EFTTEX, important eveniment expozițional ce se adresează producătorilor și retailerilor de produse și servicii din domeniul pescuitului sportiv. Cu ocazia acestui târg, s-a organizat o competiție pentru cele mai bune noi produse, firmele participante prezentând ultimele realizări ce urmează să apară pe piață în acest an sau la începutul anului viitor. Pentru domeniul pescuitului la muscă, această competiție a avut loc pe secțiunile următoare:
Citește mai mult…

International Fly Fishing Meeting

În zilele de 26 și 27 octombrie s-a desfășurat în localitatea Hasselt din Belgia a doua ediție a târgului bienal de pescuit la muscă organizat de clubul VVK Gammarus.
Citește mai mult…

Târg internațional de pescuit la muscă - Roselies 2012

În zilele de 28 și 29 ianuarie 2012 a avut loc a XVII-a ediție a Târgului internațional de pescuit la muscă din Belgia. Evenimenul a avul loc în localitatea Roselies, în apropiere Charleroi. Citește mai mult…