O revistă a presei comentată

rev_pres_coment_mic

Trout Fisherman, Trout & Salmon, Fly Fishing & Fly Tying... trei reviste de peste 100 de pagini fiecare, plus suplimente. Apărute în condiții grafice excelente, format premium, nenumărate articole despre prinderea salmonidelor în lunile de iarnă, pagini întregi despre tehnicile și imitațiile cele mai eficiente pentru acest sezon.

Sunt câteva subiecte și probleme comune tratate în numerele pe decembrie și ianuarie ale celor trei publicații: imitații de killer shrimp, reintroducerea castorilor pe câteva râuri din Scoția, poluarea apelor, declinul pescuitului somonului și obligativitatea C&R pentru somon. Dezbaterea acestora este normală, având în vedere anumite evenimente ce au avut loc și pe care le vom preciza. Dar ceea ce atrage însă atenția sunt încercările stângace de a masca unitățile de măsură diferite și retorica slabă ale pescarilor și organizațiilor ce reprezintă interesele acestora. Pare să fie la fel de actuală replica unui personaj din Salmonia, carte scrisă de Sir Humphry Davy în 1828: „Susținătorii unei activități favorite nu doresc vreodată ca sofismele să o apere. Cu toate acestea, am auzit chiar afirmații conform cărora iepurele se bucură să fie vânat”.


Citește mai mult...

Păstrav la babaroase

Troutbait1.1_edited-11
Marketing-ul nu doarme, producătorii nu se odihnesc, iar presa de specialitate veghează și promovează noile trenduri. De fapt, se muncește la apariția unui nou stil de pescuit. Nume oficial nu are încă, dar putem să-l descriem pe scurt: pescuitul păstrăvului la babaroase.

De aproape o săptămână răsfoiesc revista Angelsee aktuell. Numărul este dedicat specialiștilor într-ale păstrăvului, ceea ce este evidențiat pe prima pagină cu litere de-o șchioapă: Für Forellenspezialisten. În cele 52 de pagini poți vedea și citi despre lacuri cu un luciu de apă respectabil - ceva situat între crescătorie și lac natural - recorduri, păstrăvi cât somonii, diverse tehnici și materiale.
Citește mai mult...