Două fotografii...

douafoto_mic

Pe contul de facebook dedicat lui Ionel Pop se află o fotografie a acestuia pescuind în urmă cu opt decenii la Cotul Măsăului.
Zona este situată pe râul Gurghiu și era extrem de apreciată pentru peștii și apele sale.
Comparând acest document cu o fotografie realizată în această primăvară putem sesiza diferențe semnificative... sunt două posibile fotograme ale
filmului despre ape și natură în care și noi suntem actori.


Citește mai mult...

Referendum pe 9 decembrie?!

rosiamontana
Cu o lună în urmă citeam despre premiile Astra Film Festival 2012. Aflam de „Roșia Montană. Un oraș la marginea prăpastiei”, lungmetraj realizat de ziaristul și regizorul german Fabian Daub.

Filmul, un documentar observațional, prezintă problemele ridicate de proiectul minier de la Roșia Montană care au fost dezbătute pe larg în ultimii ani atât în România, cât și în străinătate. Regizorul nu are nici o intervenție verbală proprie, acestea aparținând în exclusivitate oamenilor de acolo: opozanți și susținători ai proiectului.

Prin obiectivitate, pelicula regizorului german reușește să ridice întrebări fundamentale despre relația om-natură, cultură-civilizație, tradiție și interese financiare. Controversatul proiect de la Roșia Montană își dezvăluie astfel implicațiile mult mai grave, dincolo de cele ecologice.


Citește mai mult...