Proiect - Ordin de prohibiție 2018

prohib2018 micS-a publicat proiectul de Ordin privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, varianta finală modificată ca urmare a propunerilor conducerii ARBDD

Citește mai mult...

Proiect de ordin privind prohibiția - 2017

propprohib_2017micjpg


Proiect ORDIN privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Articolele 3 și 4 din proiectul de ordin privind prohibiția pe 2017 introduc modificări semnificative.Citește mai mult...

Prohibiția 2016

prohibitia2016mic

Pe data de 10 februarie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2016.
Citește mai mult...

„Varga în cui, năvodu'-n apă…” sau Prohibiția 2014

phohibitie2014

Ziua de 1 Mai reprezenta pentru pescarii cu musca artificială deschiderea sezonului în apele de munte, dar anul acesta „am rupt-o” cu tradiția. Nu pentru că s-au gândit mari strategii de protecție a peștilor sau apelor, ci, foarte probabil, din exces juridic cu iz de nepăsare, nepricepere și presupun ceva interese.

Mai pe scurt, în noul „
Ordin privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2014” se specifică la art. 1 alin. (1) că:

Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

zicere veche de ani buni, în care se modificau la fiecare publicare doar perioadele.Citește mai mult...

Prohibiția 2013

Proiectul de Ordin privind prohibiția pentru anul 2013

Citește mai mult...

Prohibiție 2012

A apărut, în sfârșit, Ordinul privind prohibiția pescuitului pe anul 2012... doi miniștri au reușit să semneze un text din care mai mult de 90% este la fel de peste 10-15 ani. (Ordinul nu e încă publicat în M.O. dar să nu avem emoții)

Bine că a apărut până la urmă... pentru muscari nimic nou... doar dacă vrem să pescuim cu muscă artificială la știucă...Citește mai mult...