EFTTEX 2017, Budapesta - partea I

efttex2017_I_mic

A 36-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie la Budapesta, revenind aici după o pauză de 8 ani. Sute de distribuitori au fost prezenți la standurile celor 223 de firme producătoare participante la acest târg.

EFTTEX este unul dintre principalele evenimente anuale unde pot fi observate noutățile din domeniu și tendințele pieței de profil. O primă remarcă este prezența ridicată a firmelor din Asia - 28%, China fiind țara cea mai bine reprezentată (12% dintre expozanți). Nu este o surpriză foarte mare, deoarece multe firme mari – inclusiv din elitistul domeniu al pescuitului la muscă – și-au externalizat producția pe acest continent. Discuția pe care am surprins-o între britanicul de la Hardy/Pure Fishing care îl saluta pe un reprezentant al unei firme asiatice descrie foarte bine situația: „-Bună! Tot pentru noi produci 24 de ore din 24? -Da, desigur!


Citește mai mult...

EFTTEX - 2015

_DSC0001 mic
În perioada 11-13 iunie s-a desfășurat la Varșovia a 34-a ediție a European Fishing Tackle Trade Exhibition.

Unul dintre punctele centrale de atracție ale evenimentului este Best New Products Awards, competiție la care au participat anul acesta aproape 200 de produse, grupate în 17 categorii. Noutățile din sfera pescuitului cu musca artificială nu au lipsit, cu toate că ponderea acestui sector este mai redusă comparativ cu alte stiluri de pescuit.


Citește mai mult...

Noutăți: Simms & Scott

036b5039d2f125561ad76a1d9302661f


În zilele de 14 și 15 martie, în cadrul unui eveniment local organizat în apropiere de Bruxelles, a avut loc prezentarea noilor produse de la Simms și Scott de către reprezentanții Flyfish Europe.

Le mulțumim domnilor Sascha Bachman și Thibaut Giband pentru video-prezentările acordate site-ului nostru.Citește mai mult...

Roselies 2015 - sărbătoarea muscăritului!

roselies2015

Pe 31 ianuarie și 1 februarie a avut loc la Roselies, lângă Charleroi, a XX-a ediție a Târgului internațional de pescuit la muscă Fête de la pêche à la mouche, invitat de onoare fiind Irlanda.

La eveniment au participat peste 60 de firme ce comercializează materiale, scule și îmbrăcăminte dedicate acestui stil de pescuit și circa 30 de firme și ghizi ce oferă servicii de turism și pescuit la salmonide în ape publice și private.


Citește mai mult...

Shopping - Vosseler, Gatti, JMC, TFO, Frank Elder

free86 copy
Vosseler RC

Gatti Czech Nymph


JMC Cristamax


TFO Travel Case


Frank ElderCitește mai mult...

Noutăți: Sage, Orvis, Winston, Scierra

pages


SAGE ACCEL

ORVIS RECON

WINSTON MICROSPEY

SCIERRA CATALOG - 2015


Citește mai mult...

Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România

Cele mai frumoase lansete sunt fabricate în România. Nu este nici Breaking News și nici titlu de tabloid. Este ceea ce toți împătimiții pescuitului la muscă vor afirma după ce au văzut o lansetă construită de George Minculete. În țara în care râurile sunt distruse, unde dispariția unor ecosisteme e o chestiune de câteva luni, iar braconajul a devenit un lucru obișnuit, acolo unde acestui hobby i se răspunde în cel mai bun caz cu un surâs îngăduitor, un pasionat pescar la muscă ridică comunele bețe de muscărit la nivelul de adevărate opere de artă. Munca, pasiunea și realizările sale în domeniul construirii lansetelor sunt cunoscute și recunoscute de către pasionații acestui sport din întreaga lume, aprecierile fiind unanime. Realizările lui George Minculete ne obligă la atitudine, la stil, la cunoașterea istoriei și a tradițiilor pescuitului la muscă și, în același timp, ne promit ceea ce căutăm la fiecare ieșire pe apă - partida perfectă.

Citește mai mult...

Muscărici Fly Casting Day - interviu cu dl. Tudor Vreme

Cu aproximativ o lună înaintea deschiderii sezonului la salmonide, 30 de pescari s-au întâlnit pe malurile Timișului pentru a participa la o reuniune de casting. Evenimentul, Muscărici Fly Casting Day, a fost organizat de Clubul Muscăricilor Timișoara, avându-i ca invitați pe Saša Zec, EFFA CI, și Vladimir Glamocak, membru SwissCDC. Despre această „încălzire” ce precede sezonul și despre atmosfera de acolo ne-a vorbit domnul Tudor Vreme, președinte al Clubului Muscăricilor, organizator și, de asemenea, participant la eveniment.

Citește mai mult...

Orvis - Helios 2

La începutul lunii noiembrie, cei de la Orvis au anunțat noua serie de lansete Helios 2. Aceasta este succesoarea seriei de top Helios. Citește mai mult...

Sage - CIRCA

Dacă în 1980 firma americană Sage schimba practic pescuitul la muscă prin introducerea lansetelor rapide, cu acțiune de vârf, bazate pe fibrele de carbon cu număr ridicat de module, acum, după 25 de ani, Sage închide practic cercul prin cea mai nouă serie a sa: CIRCA

Seria CIRCA reinventează categoria lansetelor de acțiune lentă, cu un tempo de lansare relaxat combinat cu o precizie maximă și performanțe generale extraordinare. Ele se adresează în primul rând pescarilor la muscă uscată.

Lansetele din noua serie au fost prezentate la târgul EFTTEX (
The European Fishing Tackle Trade Exhibition) de la Paris din iunie 2012, unde au câștigat premiul pentru cea mai bună lansetă a anului 2012.Citește mai mult...

Clasament - 20 de lansete clasă #4

George Anderson ne prezintă o analiză detaliată și clasificarea a nu mai puțin de 20 de lansete de clasă #4. Aceast tip de review a devenit deja o tradiție pentru cei de la Yellowstone Angler.

Cele 20 de lansete sunt evaluate și notate după 11 criterii - de la performanța lansărilor la 25, 35 sau 60 de picioare la greutate, calitatea finisării sau preț.
Citește mai mult...

Noutăți de la Cormoran

Firma germană și-a diversificat gama lansetelor Nano-Cor printr-un model dedicat pescuitului la muscă. Seria Nano-Cor Fly cuprinde 6 modele, cu lungimi de 8', 8.6' și 9', din 2 și 3 segmente.

Blank-urile din care sunt fabricate lansetele prezintă o acțiune excelentă, oferind posibilitatea unor lansări lungi și precise. Finisarea este de calitate, iar mânerul din plută și suportul mulinetei sunt foarte bine alese. Greutatea lansetelor este mică, între 100 și 120 de grame, în funcție de lungime și de numărul segmentelor. Prețurile recomandate la vânzare variază între 160 și 180 de Euro.Citește mai mult...

BLOKE FLY RODS

Lansetele produse de firma britanică Bloke pot fi carecterizate simplu: calitate fără publicitate și marketing agresiv.

Proiectarea și designul sunt impresionante, iar materialele folosite, de la carbonul pentru blank-uri și până la componentele lansetei sunt de cea mai bună calitate.

Vânzarea directă, fără intermediari și adaosuri, asigură cel mai mic preț pentru produse de o calitate și cu performanțe egale sau superioare celor ale marilor firme.
Citește mai mult...

LOOP Cross S1

Noua lasetă LOOP Cross S1 va fi disponibilă în curând. Este construită pe baza noilor materiale compozite 3M™ Powerlux™.Citește mai mult...