George Minculete în ediția aniversară Fiberglass Fly Rods

minculete_fgfr350

George Minculete și brandul său tightloop sunt prezentați în ediția aniversară a Fiberglass Fly Rod, lucrare de referință pentru iubitorii pescuitului cu lansete din fibră de sticlă.
Timp de două decenii cartea Fiberglass Fly Rods - Victor R. Johnson și Victor R. Johnson Jr. - a fost biblia colecționarilor și pescarilor cu lansete din fibră de sticlă, singura sursă de informații completă și coerentă dedicată acestui domeniu.


Citește mai mult...

„Timpul s-a Oprit Între Munți” de Titus Pintea

TPintea350

„Timpul s-a Oprit Între Munți” este noua carte a binecunoscutului Titus Pintea. Lucrarea, apărută la Editura Aureo din Oradea, este dedicată pescuitului cu musca artificială, pasiune constantă și mod de viață al autorului ce l-a consacrat în lumea pescarilor, a creatorilor și a păstrătorilor tradițiilor în confecționarea artificialelor, a tehnicilor și a metodelor de pescuit.

Experiența dobândită de Titus Pintea în cei 70 de ani de muscărit este prezentată cititorului în cele trei părți ale cărții: „Anii de ucenicie”, „Anii de drumeție” și „Cuvântul de încheiere”.


Citește mai mult...

Pescuitul la muscă al non-salmonidelor

Știuca, roșioara, crapul, babușca, bibanul, mreana, cleanul, șalăul, linul, plătica... de fapt toți peștii de apă dulce pot fi prinși la muscă. Este eficient, provocator și mult mai simplu decât credem. Dominic Garnett prezintă în cartea sa „Flyfishing for Coarse Fish” această nouă abordare ce conduce, cu siguranță, la un nou hobby.

Peștii din toate speciile mușcă la artificială. Adesea, pescarii consumă mult timp și energie pentru a convinge peștii să muște la noile tipuri de momeli, însă pierd din vedere că hrana lor naturală se află pretutindeni în jurul lor: de la cel mai mic lac, la cel mai mare râu toți peștii se hrănesc cu nimfele aflate în diverse stadii de dezvoltare, mici crustacee, fluturi, gândăcei, albine șamd. Oricine poate vedea pe suprafața apei cercurile și micile sărituri ale peștilor. Citește mai mult...

Fly Fishing and Fly Tying

A apărut a doua ediție a cărții Fly Fishing and Fly Tying sub coordonarea lui Jaromir Karafiát și Miroslav Macháček. Tipărită în condiții grafice excepționale, lucrarea ia în considerare experiențele acumulate în ultimii ani, noile informații disponibile și materialele existente la ora actuală pe piață.

În prima parte a cărții găsim o multitudine de informații referitoare la acest larg domeniu al pescuitului la muscă. Atenția este focalizată exclusiv pe păstrăvi și lipani, însă aceste cunoștințe pot fi aplicate de către cititori și asupra altori pești ce pot fi prinși la muscă. Intenția nu este doar aceea de a transmite cititorului o mulțime de informații pentru creșterea numărului peștilor prinși, ci și de a conștientiza că pescuitul la muscă este un mod de viață printr-o mai bună cunoaștere a naturii...
Citește mai mult...

The Mayfly Guide - Al Caucci

O carte mare în format mic - „The Mayfly Guide” scrisă de Al Caucci este un ghid compact ce ne ajută să identificăm efemeridele de mai aflate în diferite stadii de dezvoltare. Este tipărită în format mic, putând fi purtată în buzunarul de la vestă, iar paginile sunt rezistente la apă. Ghidul este foarte util în identificarea insectelor din această clasă, asigurându-ne de multe ori succesul unei zile de pescuit ce se anunța fără nici o captură.Citește mai mult...

Dynamic Nymphing

La începutul acestui an a apărut o nouă carte dedicată pescuitului cu nimfe. Este scrisă de George Daniel, un tânăr american și vechi pescar la muscă (a început pescuitul de la vârsta de 6 ani), medaliat la concursuri naționale și participant la competiții internaționale. Citește mai mult...