Prohibiție 2012

A apărut, în sfârșit, Ordinul privind prohibiția pescuitului pe anul 2012... doi miniștri au reușit să semneze un text din care mai mult de 90% este la fel de peste 10-15 ani. (Ordinul nu e încă publicat în M.O. dar să nu avem emoții)

Bine că a apărut până la urmă... pentru muscari nimic nou... doar dacă vrem să pescuim cu muscă artificială la știucă...Citește mai mult...

Pescuit la somon în Yemen

Filmul, lansat la începutul lunii martie, este ecranizarea romanului de debut al lui Paul Torday - Salmon Fishing in the Yemen, publicat în 2006. Este povestea unui tânăr piscicultor britanic ce trebuie să creeze un râu în Orientul Mijlociu, unde să se poată pescui somoni.

Este dificil să clasifici acest film într-un gen sau altul; avem elemente de comedie romantică, de activism ecologic, de relații internaționale, de introspecție... ele se combină și crează un scenariu dinamic și impredictibil.

Evan McGregor joacă rolul unui expert guvernamental, Fred Jones, ce primește o cerere ciudată din partea avocatei Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt), reprezentantul legal al unui șeic ce dorește să-și realizeze visul ...
Citește mai mult...

Ochelari de soare polarizați - 30.000 de Euro...

Firma Estede din Austria a lansat o nouă colecție de ochelari de soare polarizați al căror preț se ridică la suma de 30.000 de Euro. Modelul a fost creat pentru firma Bentley... astfel încât, conform proverbului „unde merge suta, merge și polul”, în momentul achiziționării unei mașini Bentley de 300.000 de euro, putem să mai scoatem ceva bani și pentru această pereche de ochelari. (...) Pentru cei care intenționează să-și achiziționeze o pereche de ochelari de soare polarizați, eventual pentru pescuit, știrea ne oferă și ceva constructiv... lentilele folosite de Estede sunt de la Zeiss!!! (...)
Citește mai mult...