Arieșul Mic - revelația campionatului

În perioada 27-29 iulie a avut loc concursul de pescuit la muscă „Arieșul Mic”. 16 pescari au fost prezenți pe malurile Arieșului Mic. 3 zile de pescuit la muscă, 5 manșe pe râu, cazare în cort, masa „din brișcă”, foc de tabără... pescari și prieteni, colegi de competiție, pescuit la muscă și ieșire în natură, peisaj deosebit și amintiri pentru tot anul... Cam acesta este rezumatul concursului.

Clubul Muscarilor Baia de Arieș a fost organizatorul primei ediții a acestui concurs clasificat ca
challenge, club ce s-a înființat de mai puțin de un an. Președintele clubului, domnul Luca Moga, a avut amabilitatea de a ne informa despre concursul ce s-a terminat cu doar câteva ore în urmă. Citește mai mult...

Interviu - Victor Țăruș

Victor Țăruș: (...) Cum era pescarul...? Exemplu: Vineri seara luam trenul până la Toplița, schimbam cu personalul spre Deda, la 5:30 eram la Răstolita – într-o cameră de canton. Pe la 8 ieșeam pe Mureș, cu cizmele lungi în picioare și varga de muscă. Dădeam până seara la lipan, duminică la fel, chiar dacă uneori era frig și mai luam apă…. Peste zi mâncam o conservă… Cui îi păsa? Duminică seara luam personalul, acceleratul, dimineața Trabantul de la gară și… direct la serviciu. Obosit mort, ud, sărac, nespălat… dar pescar. Sau fugeam la Dunăre să ieșim cu barca la clonc… Oricum, era pește și prindeam destul, deși acasă aduceam cel mult doi pești. Adrenalina ținea loc și de confort – dormeam și pe jos - și de foame.Citește mai mult...

Sage - CIRCA

Dacă în 1980 firma americană Sage schimba practic pescuitul la muscă prin introducerea lansetelor rapide, cu acțiune de vârf, bazate pe fibrele de carbon cu număr ridicat de module, acum, după 25 de ani, Sage închide practic cercul prin cea mai nouă serie a sa: CIRCA

Seria CIRCA reinventează categoria lansetelor de acțiune lentă, cu un tempo de lansare relaxat combinat cu o precizie maximă și performanțe generale extraordinare. Ele se adresează în primul rând pescarilor la muscă uscată.

Lansetele din noua serie au fost prezentate la târgul EFTTEX (
The European Fishing Tackle Trade Exhibition) de la Paris din iunie 2012, unde au câștigat premiul pentru cea mai bună lansetă a anului 2012.Citește mai mult...

Sage - seria 4200

Noua mulinetă de la Sage este construită din aliaj de aluminiu de înaltă calitate, 6061-T3. Posedă un sistem de frânare perfect etanș, reglajul acestuia fiind facil și precis.

Mulineta are un tambur cu diametru mare, ceea ce permite o recuperare rapidă și o minimizare a variației tensiunii în momentul recuperării.
Citește mai mult...

Clasament - 20 de lansete clasă #4

George Anderson ne prezintă o analiză detaliată și clasificarea a nu mai puțin de 20 de lansete de clasă #4. Aceast tip de review a devenit deja o tradiție pentru cei de la Yellowstone Angler.

Cele 20 de lansete sunt evaluate și notate după 11 criterii - de la performanța lansărilor la 25, 35 sau 60 de picioare la greutate, calitatea finisării sau preț.
Citește mai mult...